L'été de Mathieu

1998, Sylvie Durepaire, 90 minuten

Frankrijk/België 1998. Komedie van Sylvie Durepaire. Met o.a. Louis Kreitman, Didier Bienaimé, Isabelle Habiague, Léa Coquin en Hannah Cailloux.

VPRO Cinema

De tien-jarige Mathieu (Kreitman) woont met zijn vader (Bienaim[KA1]e), begrafenisondernemer en weduwnaar, in een kleine badplaats. De zomer is net begonnen en Mathieu verheugt zich over het weerzien van zijn vriendjes die de grote vakantie hier komen doorbrengen. Zijn plezier wordt bedorven als hij ontdekt dat Catherine (Habiague), de moeder van zijn gezworen vijand Romain (Cousin), zijn vader wil verleiden en zwanger wil worden zodat ze met hem kan trouwen. Een ramp die Mathieu moet zien te voorkomen. Hij wil Catherine ongemerkt de pil geven, maar dan beginnen de problemen pas goed. Een frisse, ontspannende kijk van een kind op de wereld van de volwassenen. Het spontane spel van de kinderen maakt de film al de moeite waard. Voor hen was het duidelijk een spel en de filmcamera waren ze al vlug vergeten. Helaas verstoren de volwassenen met zinloze dialogen de actie. Het originele scenario is van Francis Ryck en Marina Edo. Het camerawerk is van Jean-Louis Sonzogni. Stereo.

credits

Regie:
Sylvie Durepaire
Cast:
Louis Kreitman, Didier Bienaimé, Isabelle Habiague, Léa Coquin, Hannah Cailloux, Antoine Cousin, Pierre-Jean Chérit, Julian Gutierrez, Marc-Etienne Bardela, David Maslo, Marie-Christine Robert, Franck Olivier Bonnet, Charles-Roger Bour, Olivier Hémon, Noma Faubert, Alain Moussay, Isabelle Habiage, Louis Kreitmann
Scenario:
Francis Ryck
Productie:
Serge Moati, Philippe Perrin, Didier Langlade
Camera:
Jean-Louis Sonzogni
Muziek:
Jacques Davidovici
Jaar:
1998
Alt. titels:
Été de Mathieu, L'
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Levenservaring, Jeugdfilm, Familiefilm, Televisiefilm
Landen:
Frankrijk, België


op televisie
0 uitzendingen

L'été de Mathieu (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer