Canada 2001. Avonturenfilm van Roger Cantin. Met o.a. Matthew Dupuis, Roxane Gaudette-Loiseau, Jérôme Leclerc-Couture, Jean-Philippe Debien en Charli Arcouette-Martineau.

VPRO Cinema

Al generaties lang zijn de kampeerterreinen aan een meer in de Canadese wouden in twee kampen verdeeld. De Conquistadores aan de noordzijde bestrijden met moddergevechten de Indianen aan de zuidzijde. Dit jaar is Marc Cabot (Dupuis) aanvoerder van de Conquistadores, maar de strijd gaat helemaal niet goed, want het lijkt alsof de Indianen hen telkens een slag voor zijn met alles wat ze ondernemen. Marc`s vader, die ooit zelf aanvoerder was toen hij nog jong was, voelt zich in zijn eer aangetast. Hij spoort Marc aan om oneerbare middelen in te zetten. Als Marc op verkenning door het bos achter de Indianen aansluipt, ontdekt hij dat ze een onneembare vesting hebben gebouwd hoog in de bomen. Toch nemen Marc en de zijnen een paar van hen gevangen en tegen de regels in behandelen ze hen slecht en ontdekken dat er zich in hun eigen gelederen een verrader bevindt die de Indianen van ieder plan op de hoogte stelt. Julien (Leclerc-Couture), de aanvoerder van de Indianen, is inmiddels verliefd geworden op Marcs zusje Sarah (Gaudette-Loiseau) en ze ontmoeten elkaar in het geheim. Zowel Julien als Sarah vinden dit oorlogsspel grote onzin, vooral omdat het nu door een escalatie uit de hand dreigt te lopen. In zijn goed bedoelde anti-oorlogsscenario is regisseur Cantin evenwel moralistisch, maar zijn jeugdige rollen maken veel goed. Deze avontuurlijke film is bedoeld voor kinderen, maar kan gerust met hun ouders of grootouders bekeken worden zonder dat deze laatste twee generaties zich hoeven te vervelen. In Europa minder relevant omdat vakantie houden toch een andere vorm heeft. Het camerawerk is van Allen Smith. Ook bekend als LA FORTERESSE ENCHANTÉE.

credits

Regie:
Roger Cantin
Cast:
Matthew Dupuis, Roxane Gaudette-Loiseau, Jérôme Leclerc-Couture, Jean-Philippe Debien, Charli Arcouette-Martineau, Xavier Dolan-Trados, Laurent-Christophe De Ruelle, Jérémy Gagnon, Carmina Sénosier, Émilie Cyrenne-Parent, Serge-Olivier Paquette, Hugo Dubé, George Brossard, Patrick Labbé, Isabelle Cyr, Gaston Caron, Jérome Leclerc-Couture
Productie:
Rock Demers, Chantal Lafleur, Bernard Lamy
Camera:
Allen Smith
Muziek:
Milan Kymlicka
Jaar:
2001
Alt. titels:
Forteresse suspendue, La, Forteresse enchantée, La
Genres:
Avonturenfilm, Fantasy, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Fantasy, Familiefilm
Landen:
Canada


op televisie
0 uitzendingen

La forteresse suspendue (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken