Mozambique/Frankrijk/Zuid-Afrika/Zimbabwe 1997. Drama van Ramadan Suleman. Met o.a. Patrick Shai, Dambisa Kente, Hiomla Dandala, Vusi Kunene en Jeremiah Ndlovu.

VPRO Cinema

Charleston Township, Zuid-Afrika 1990. Professor Zamani (Shai) geniet een uitstekende reputatie in het stadje. Het is overigens bekend dat hij ooit een jonge studente verkrachtte, maar daarvoor sluit men de ogen. Momenteel werkt hij aan een boek over de geschiedenis van zijn land dat in het Afrikaans zal verschijnen. Hij werd verder benoemd om de viering te organiseren van de nationale feestdag, de herdenking van het bloedbad aangericht onder de Zoeloe's door de Boeren. Een ongenadig portret van het politieke en humanitaire proces in het hedendaagse Zuid-Afrika. De houding van de makers is zeer bits. Niemand is in hun ogen onschuldig, zelfs de slachtoffers zijn niet vrij te pleiten van een zekere betrokkenheid. Een voor niet- Zuid-Afrikanen onbekend beeld van een woelig land, waar na meer dan een eeuw onrecht, sadisme en ongelijkheid nog steeds regeren. Dit leed verdween niet met het afschaffen van de apartheid en het zal nog lang zijn sporen nalaten in deze samenleving. Een aangrijpend drama van mensen die meegesleurd worden door het noodlot, gezien en gemaakt door hun eigen landgenoten. Bhekizizwe Peterson en regisseur Suleman bewerkten de roman van Njabulo S. Ndebele. Het camerawerk is van Jacques Bouquin.

credits

Regie:
Ramadan Suleman
Cast:
Patrick Shai, Dambisa Kente, Hiomla Dandala, Vusi Kunene, Jeremiah Ndlovu, Corney Mabaso, Ken Gampu, Nhembi Seete, Nosipho Masiane, Thembi Pearl Kubheka, Hlomla Dandala
Scenario:
Ramadan Suleman, Bhekizizwe Peterson
Productie:
Jacques Bidou
Camera:
Jacques Bouquin
Muziek:
Ray Phiri
Geluid:
Philippe Sénéchal
Montage:
Christiane Lack
Schrijver:
Njabulo S. Ndebele
Jaar:
1997
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Racisme
Landen:
Mozambique, Frankrijk, Zuid-Afrika, Zimbabwe

op televisie
0 uitzendingen

Fools (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken