Duitsland 1992. Misdaad van Gero Erhardt. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Hannelore Elsner.

VPRO Cinema

Op de Elbchausse in Hamburg is een oude man aangereden, waarbij hij het leven heeft gelaten. De bestuurder van de auto is doorgereden. De auto is snel teruggevonden - het is de dienstwagen van de onroerendgoed makelaardij Herrendorf. Procuratiehouder Jan Bollmann (Baltus) beantwoordt keurig de vragen van de verkeerspolitie, die snel in de gaten krijgt dat er iets niet klopt. Hij is de halfbroer van Gisela Herrendorf (Elsner), die aan het hoofd staat van de makelaardij. Het team K3 merkt dat Gisela iemand dekt. Het is de bestuurder van de wagen, Ronni Schester (Kinalzik), Gisela's minnaar. K3 meent dat er meer in het spel moet zijn; een familieonderonsje misschien? Bij stukjes en beetjes komen ze erachter dat Ronni onder invloed van verdovende middelen reed en dat het niet om een ongeluk ging. In dat geval gaat het om moord en bij de firma Herrendorf is het nodige aan de hand. Het scenario is als gebruikelijk van Harald Vock, terwijl de vaste hoofdrollen de kijker netjes bedienen en bezig houden. Elsner heeft te veel klasse voor een dergelijke serie.

credits

Regie:
Gero Erhardt
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Hannelore Elsner, Volkert Kraeft, Ulli Kinalzik, Gerd Baltus, Doris Kunstmann
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
1992
Alt. titels:
Männer vom K3 - Ein ganz alltäglicher Fall, Die, Ganz alltäglicher Fall, Ein
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen