Duitsland 1998. Drama van Otto Retzer. Met o.a. Klausjürgen Wussow, Harald Juhnke, Dennenesch Zoudé, Michael Lesch en Charles M. Huber.

VPRO Cinema

De Dominicaanse Republiek is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van de Duitsers. Geen wonder dat een nieuwe reeks doktersverhalen met de titel KLINIK UNTER PALMEN daar anno 1998 gesitueerd is. Centraal staat nog steeds Dr. Frank Hofmann (Wussow), die na zijn verblijf in Thailand naar de Dominicaanse Republiek reist om er een oude studievriend te helpen, die er de leiding over een ziekenhuis heeft. Voor hij hem kan ontmoeten, sterft zijn vriend op raadselachtige wijze. Met de hulp van de aan lager wal geraakte, drankzuchtige havenarts Hendrik Willing (Juhnke) gaat Dr. Hofmann op onderzoek en komt hij een bedrieger, die zich als arts uitgeeft, op het spoor: Jochen Richter (Marx), de schoonzoon van zijn overleden vriend. Het scenario is van de ex-journalist van het sensatieblad BILD ZEITUNG Rolf René Schneider en dat verklaart waarom de Dominicanen weliswaar arm maar heel gelukkig zijn, de hele nacht zingen en dansen, terwijl Duitse artsen aldaar boosaardige dingen in hun schild voeren of aan de fles hangen. Geen nood: Dr. Hofmann lost alle problemen op. Iets anders verwacht niemand van hem. Het camerawerk is van Fabian Eder.

credits

Regie:
Otto Retzer
Cast:
Klausjürgen Wussow, Harald Juhnke, Dennenesch Zoudé, Michael Lesch, Charles M. Huber, Eva Freese, Elisabeth Lanz, Nicolae Popescu, Horst-Günther Marx, Birgit Schrowange, Joan Faulkner
Camera:
Fabian Eder
Muziek:
Klaus Pruenster
Jaar:
1998
Alt. titels:
Schatten im Paradies, 1., Karibik: 1. Schatten im Paradies
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Doktersdrama, Soap opera
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen