Head käed

2002, Peeter Simm, 96 minuten

Estland/Letland 2002. Komedie van Peeter Simm. Met o.a. Rezija Kalnina, Leonarda Klavina, Tiit Sukk, Maija Apine en Atis Tenbergs.

VPRO Cinema

Koele Margita (Kalnina) en haar zus Evija (Klavina) beleven een gouden tijd in Riga, de hoofdstad van Letland, als vingervlugge zakkenrolsters en supersnelle gauwdieven. Bij een diefstal, waarbij een four wheel drive betrokken is, raakt Evija gewond en Margita wordt de grond te heet onder de voeten. Ze neemt razendsnel de benen naar het noordelijk gelegen Estland en duikt onder in het onbenullige dorpje Vineeri. Als zij de auto van de badende, gepensioneerde Adolf (Ulfsak) wil pikken, wint haar goede hart het als ze meent, dat hij aan het verdrinken is. Van het een komt het ander en Margita heeft een onderkomen. Ook de zorg voor de kleine Pavo (Tenbergs), die de interessante gave heeft, dat hij aan de warmte op de toetsen van een geldautomaat de pincode van de vorige gebruiker kan ontcijferen. Als Margita verliefd wordt op Adolfs zoon Arnold (Sukk) die politieman is, wordt het de hoogste tijd om hem weer te smeren. Een plezierige kleine film met wat overladen subplots. Hij ontspoort slechts eventjes in de finale. Gesierd door behoorlijk spel, een strakke regie en een mooie technische uitvoering. Het scenario is van Toomas Raudam en regisseur Simm. Het camerawerk is van Uldis Jancis.

credits

Regie:
Peeter Simm
Cast:
Rezija Kalnina, Leonarda Klavina, Tiit Sukk, Maija Apine, Atis Tenbergs, Lembit Ulfsak, Tonu Kark, Gert Raudsepp, Regnars Vaivars, Lauri Nebel, Kristel Elling, Dainis Gadelis, Janek Joost, Laine Mägi, Aleksander Okunev, Margus Prangel, Elina Reinhold, Arne Soro
Scenario:
Toomas Raudam
Productie:
Artur Talvik, Gatis Upmalis
Camera:
Uldis Jancis
Jaar:
2002
Alt. titels:
Labas Rokas
Genres:
Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Romantische komedie, Misdaadkomedie
Landen:
Estland, Letland


op televisie
0 uitzendingen

Head käed (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer