Frankrijk 2001. Romantiek van Jean-Pierre Améris. Met o.a. Jacques Dutronc, Sandrine Bonnaire, Emmanuelle Riva, Jacques Spiesser en Anne Grégorio.

VPRO Cinema

Wie bij producenten aanklopt met een script over een terminaal zieke dwarsligger die in zijn laatste dagen een romance beleeft met een verpleegster, heeft geringe slagingskansen. Met de toezeggingen van Franse sterspelers Jacques Dutronc en Sandrine Bonnaire liggen de kaarten dan weer een stuk gunstiger. In de mise-en-scène kleurt regisseur Améris met deze romanverfilming netjes binnen de lijntjes, maar de met de jaren meer en meer rafelig ogende chansonnier-acteur Dutronc is een verontrustend geloofwaardige kankerpatiënt. Intiem, dit verhaal over een late liefde in een sterfhuis in de Provence, en fijngevoelig zonder misplaatste snottertactieken.

credits

Regie:
Jean-Pierre Améris
Cast:
Jacques Dutronc, Sandrine Bonnaire, Emmanuelle Riva, Jacques Spiesser, Anne Grégorio, Marilyne Canto, Patrick Lizana, Thierry Raso, Julia Vaidis-Bogard, Saïda Jawad, Nathan Pavillon-Barré, Julie Leibowitch
Scenario:
Jean-Pierre Améris, Caroline Bottaro
Productie:
Philippe Godeau
Camera:
Yves Vandermeren
Geluid:
Jean-Pierre Duret
Montage:
Martine Giordano
Schrijver:
Marie de Hennezel
Jaar:
2001
Alt. titels:
Mort intime, La
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Overlijden, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

C'est la vie (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken