Verenigd Koninkrijk 2002. Mysterie van Kim Flitcroft. Met o.a. Nathaniel Parker, Sharon Small, Idris Elba, Jonathan Firth en Ronald Pickup.

VPRO Cinema

De plaatselijke politie in het winterse Westerbrae in West- Schotland wil zijn handen niet branden aan de moord in de betere klasse op toneelschrijfster Joy Sinclair, die aanwezig was bij de repetities van haar toneelstuk ten huize van Sir Stuart Stanhurst (Pickup) met diva Joanna Sydeham (Power) en leading man Robert Gabriel (Elba) in de hoofdrollen. Geen man geschikter dan Thomas Lynley (Parker), die heel goed weet hoe hij met zijn eigen soort moet omgaan. Alras blijkt iedereen wel een motief te hebben, maar over goede alibi`s te beschikken. De komst van Lynley`s ex- vriendin Helen Clyde (Vickerage), die met een van de hoofdverdachten een relatie heeft, dreigt Lynley`s objectieve oordeel te vertroebelen, vooral als hij zelfmoordneigingen krijgt. Gelukkig heeft Havers (Small) geen remmingen jegens het wereldje van adellijke lieden, hoogwaardigheidsbekleders en de overige high society. Dat is maar goed ook als er een tweede moord gebeurt. In deze aflevering een lekker Agatha Christie- sfeertje met een scenario van Lizzie Mickery naar de roman van Elizabeth George. De vertolkingen zijn weliswaar stereotiep, maar worden puik uitgevoerd. Het camerawerk is van David S. Higgs.

credits

Regie:
Kim Flitcroft
Cast:
Nathaniel Parker, Sharon Small, Idris Elba, Jonathan Firth, Ronald Pickup, Camilla Power, Lesley Vickerage, Julian Wadham, Naomi Frederick, James McAvoy, Gary Cross, Ron Donachie, Ravin J. Ganatra, Barbara Horne, Yvonne O'Grady
Productie:
Ruth Baumgarten, Pippa Harris, Jane Tranter, Rebecca Eaton, Yvonne Isimeme Ibazebo
Camera:
David S. Higgs
Muziek:
Robert Lockhart
Schrijver:
Elizabeth George
Jaar:
2002
Alt. titels:
Inspector Lynley Mysteries: Payment in Blood, The, Payment in Blood
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen