Duitsland 2003. Misdaad van Klaus Gietinger. Met o.a. Karl-Heinz von Hassel, Peter Weck, Wolfgang Winkler, Heidelinde Weis en Michael Lesch.

VPRO Cinema

Het idee achter het scenario van Thomas Kirdorf is wel grappig. De chique, gepensioneerde TATORT commissaris uit Frankfurt Edgar Brinkmann (Von Hassel) lost een moord op als hij op zoek is naar een nieuwe woning. Alleen had het verhaal wel sterker en spannender mogen zijn. Nu heb je toch sterk de indruk dat enige heren verwend werden met rollen die ze goed kunnen spelen. Brinkmanns nieuwe leven is allesbehalve opwindend. Alleen de charmante hulp in de huishouding, Ursula Dietrich (Weis), zelf ook niet de allerjongste meer, brengt nog enige vreugde in de kleurloze sleur. Brinkmann maakt als hem de huur is opgezegd, kennis met een merkwaardig stel heren: ex-dierenarts Richard Bilinsky (Winkler, zo te horen een ossi) en diens labiele vriend toneelspeler zonder werk Otto von Thalheim (Weck), die gelooft dat een kennis van hem vermoord is, in plaats dat ze een natuurlijke dood zijn gestorven. De sceptische Brinkmann, die het stel wel een 'odd couple' vindt, zet een val met Frau Dietrich als lokvogel. En zie hier, het werkt. Winkler is bekend als Hauptkommissar Herbert Schneide uit Halle in de serie POLIZEIRUF 110. Het camerawerk is van Peter Hoffmann.

credits

Regie:
Klaus Gietinger
Cast:
Karl-Heinz von Hassel, Peter Weck, Wolfgang Winkler, Heidelinde Weis, Michael Lesch, Martin May, Jany Tempel, Ellen Schulz, Jörg Zick, Wilfried Elste
Scenario:
Thomas Kirdorf
Camera:
Peter Hoffmann
Muziek:
Klaus Roggors
Jaar:
2003
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Fliege kehrt zurück (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken