Frankrijk/Luxemburg 2000. Familiefilm van Jean-Julien Chervier en Agnès Obadia. Met o.a. Julie Durand, Alexis Roucout, Alice Houri, Jean-Baptiste Pénigault en Marina Tomé.

VPRO Cinema

Roudoudou (Durand) is een pittig meisje van veertien. Haar borsten beginnen zich te ontwikkelen en ze hoopt net zulke grote te krijgen als haar moeder Jeanne (Tom[KA1]e), maar zover is het nog niet en ze maakt zich zorgen over het feit dat ze ongelijk van grootte zijn. Ze heeft haar eerste menstruatie nog niet gehad, maar haar libido begint evenwel op te wellen. Romain (Roucout) is vijftien; Francis (P[KA1]enigault) is zijn onafscheidelijke, evenoude maat. Ze denken dat hun moeders, Dominique (co-regisseuse Obadia) en Sylviane (Rosette) iets met elkaar hebben en daar moet hoogst nodig iets aan gedaan worden. Dan ontmoeten Roudoudou en Romain elkaar en de eerste liefde ontluikt, maar niets lukt. Regisseur Chervier en regisseuse Obadia, die samen hun eerste lange speelfilm draaien, zijn vertrokken vanuit een interessant standpunt. De een bekijkt de situatie uit het perspectief van de jongen en de ander vanuit het meisje en brengen dan de situatie samen. Alles op het gebied van de seksualiteit voor pubers komt voor het voetlicht, inclusief een bezoekje aan de gynaecoloog, een voetballer die homo is, een gesprekje met de psycholoog en een prostituée. De kinderen doen het leuk en de humor en ironie ontbreken niet. De film is geschikt om in de klas te vertonen aan kinderen vanaf twaalf jaar of ouder om er achteraf met hen over te discussiëren. Aan voorlichting is altijd behoefte, zeker als het van een behoorlijk kaliber is. Het scenario is van beide regisseurs Chervier en Obadia. Het camerawerk is van Marie Spencer. Ook bekend als DIS POURQUOI, DIS COMMENT.

credits

Regie:
Jean-Julien Chervier, Agnès Obadia
Cast:
Julie Durand, Alexis Roucout, Alice Houri, Jean-Baptiste Pénigault, Marina Tomé, Nicolas Duvauchelle, Agnès Obadia, Rosette, Laurent Godard, Philippe Richard, Eric Bonicatto, Samir Guesmi, Eric Surgère, Erick Deshors, Tiffany Rodenfels
Scenario:
Jean-Julien Chervier, Agnès Obadia
Productie:
Laurent Bénégui, Claude Waringo
Camera:
Marie Spencer
Muziek:
Nicolas Subréchicot
Jaar:
2000
Alt. titels:
Dis pourquoi, dis comment
Genres:
Familiefilm, Komedie, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Levenservaring, Seksuele voorlichting, Tragikomedie, Jeugdfilm, Volwassen worden
Landen:
Frankrijk, Luxemburg

op televisie
0 uitzendingen

Du poil sous les roses (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken