Yellow Card

2000, John Riber, 90 minuten

Zimbabwe 2000. Romantiek van John Riber. Met o.a. Leroy Gopal, Lazarus Boora, Walter Muparutsa, Yvette Ogiste-Muchenje en Pedzisai Sithole.

VPRO Cinema

Regisseur Riber en zijn researchers merkten dat de Zimbabweaanse tiener zich bezighoudt met seks, moraal, religie, cultuur, media, school, carrière, ouders, zwangerschap, ambitie, passie, leeftijdsgenoten, relaties, HIV, muziek, alcohol en de houding jegens seksualiteit. Riber stopte het allemaal in zijn Yellow Card. En meer, want zijn lichte drama gaat voornamelijk over voetbal en verantwoordelijkheid. Tiyane (Gopal) is een 17-jarige arbeidersjongen met veel noten op zijn zang. Hij is knap, goed op school, en een voetbalster voor de plaatselijke Hyena's, met de droom om ooit voor Manchester United uit te komen. Meisjes laat hij liever links liggen, totdat hij in een vlaag van passie Linda (Mambo) zwanger maakt. Yellow Card bevat boodschappen voor tieners, maar ontstijgt het schooltvgehalte ruimschoots vanwege mooi camerawerk, voetbal als spiegel voor emoties, heerlijke moderne Afrikaanse muziek en aardig spel van acteurs van wie sommigen lokale sterren zijn.

credits

Regie:
John Riber
Cast:
Leroy Gopal, Lazarus Boora, Walter Muparutsa, Yvette Ogiste-Muchenje, Pedzisai Sithole, Kasamba Mkumba, Ratidzo Mambo, Dumiso Gumede, Collin Sibangani Dube
Scenario:
John Riber, Andrew Whaley
Productie:
John Riber, Louise Riber, Elizabeth Lule
Camera:
Sandi Sissel
Jaar:
2000
Genres:
Romantiek, Sportfilm, Drama
Trefwoorden:
Seksuele voorlichting, Voetbaldrama, Romantisch drama, Volwassen worden
Landen:
Zimbabwe


op televisie
0 uitzendingen

Yellow Card (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer