Rotlicht - Im Dickicht der Großstadt

2003, Sigi Rothemund, 88 minuten

Duitsland 2003. Misdaad van Sigi Rothemund. Met o.a. Helmut Zierl, Alexandra Wilcke, Arndt Schwering-Sohnrey, Sandra Speichert en Frederick Lau.

VPRO Cinema

Kommissar Tom Rehberg (Zierl) is consul Olaf Preiss (H[KA3]urrig) op het spoor wegens illegale wapenexport. Omdat Preiss diplomatieke onschendbaarheid geniet, is hij moeilijk te pakken. Tom heeft een tipgeefster, die hem opbelt als hij met Anna (Wilcke) onderweg is naar de Seychellen. Ze zegt dat ze vertrouwelijke informatie heeft, die ze alleen persoonlijk kan doorgeven. Tom breekt de reis af en Anna is boos, omdat zij meent dat zij op de tweede plaats komt. Voordat Tom bij de vrouw aankomt, wordt er een moordaanslag op haar gepleegd. Zij overleeft het niet en haar vriend wordt zwaar gewond. Hij noemt de naam van een zekere Carlotta (Speichert), die als callgirl werkt in het chique bordeel Ars Amandi. Tom krijgt er undercover een job als bodyguard. Carlotta heeft een zoon Marko (Lau), die niet weet hoe zijn moeder zijn opvoeding betaalt. Preiss laat Marko ontvoeren. Anna zoekt Tom op in het bordeel, en geeft bijna zijn identiteit prijs. Ze ziet daar dat Tom een relatie heeft aangeknoopt met Carlotta. Carlotta is op Tom aangewezen als zij haar zoon wil terugzien. Het conventionele scenario van Mathias Klaschka verraadt de serie, want je proeft niets van de Berlijnse sfeer. Zierl is heel plezierig, maar Speichert is nauwelijks te genieten met haar rode pruik, en de rol van non zou beter bij haar passen als je buiten werktijd zou zien. Het camerawerk is van Eberhard Geick.

credits

Regie:
Sigi Rothemund
Cast:
Helmut Zierl, Alexandra Wilcke, Arndt Schwering-Sohnrey, Sandra Speichert, Frederick Lau, Sven Martinek, Misel Maticevic, Iris Böhm, Hansjürgen Hürrig, Frank Michael Köbe, Cecile Dütch, Anastasia Zamponis
Camera:
Eberhard Geick
Muziek:
Axel Donner
Jaar:
2003
Alt. titels:
Im Dickicht der Großstadt
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer