Portugal/Frankrijk 2000. Drama van Paulo Rocha. Met o.a. Luis Miguel Cintra, Joana Bárcia, Melvil Poupaud, Isabel Ruth en Miguel Guilherme.

VPRO Cinema

Tegen de bonte achtergrond van Portugals hoofdstad Lissabon ten tijde van de wereldtentoonstelling zijn er gemeenteraadsverkiezingen, waarvoor de charismatische en scrupuleuze Cato (Cintra) de kandidaat van extreem rechts is. De weinig begripvolle politie raakt slaags met drag queens en travestieten, die een processie houden in naam van de schutspatroon der liefde, de heilige Antonius. Hier tussendoor speelt de liefdesaffaire van Cato met Silvia (Barcia), een travestiet die de drag queens steunt. Silvia heeft een ontmoeting met Vicente Corvo (Poupaud) zonder te weten dat hij een verklikker van de politie is. Het simplistische, weinig plausibele scenario van regisseur Rocha, Jeanne Waltz, Regina Guimarães en Raquel Freire is warrig, terwijl de film ouderwets aandoet en vooral aan de lange kant is. De rolverdeling doet zijn best, en kan er niet meer van maken dan het materiaal te bieden heeft. Het camerawerk is van Elso Roque.

credits

Regie:
Paulo Rocha
Cast:
Luis Miguel Cintra, Joana Bárcia, Melvil Poupaud, Isabel Ruth, Miguel Guilherme, António Durães, Filipe Cochofel, Fernando Heitor, José Manuel Rosado, Fernando Santos, Pedro Miguel Silva, Jenni La Rue
Productie:
Paulo Rocha, Gérard Vaugeois, João Pedro Bénard
Camera:
Elso Roque
Muziek:
José Mário Branco
Jaar:
2000
Alt. titels:
Raíz do Coração, A
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Sociaal drama, Politiek
Landen:
Portugal, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

A Raíz do Coração (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken