Waking the Dead: Thin Air

2003, Ed Bennett, 120 minuten

Verenigd Koninkrijk 2003. Thriller van Ed Bennett. Met o.a. Trevor Eve, Susan Johnston, Holly Aird, Wil Johnson en Claire Goose.

VPRO Cinema

In 1989 verdwijnt in het chique Hampstead in Noord-Londen de achttien-jarige Joanna Gold (Winkleman). Haar stoffelijk overschot werd nooit gevonden. Bijna vijftien jaar later wordt in een opslagplaats onder de spoordijk nabij het station King`s Cross Joanna`s rode jurk gevonden. Peter Boyd (Eve) heeft de eigenaar van de box Alec Garvey (Salinger) snel achterhaald. Hij is een zonderlinge wietroker, die nog in de jaren van Carnaby Street en The Beatles leeft. Onder druk van het openbaar ministerie sluit Boyd hem in op verdenking van moord. Als hippie Alec een poging tot zelfmoord doet, begrijpt Boyd dat hij veel te snel heeft gehandeld en zich nodeloos heeft laten beïnvloeden. Met zijn team gaat hij de zaak uitpluizen en de film is dan helemaal overgegaan naar het bekende misdaaddrama. Het wordt evenwel goed gebracht en bij zulke gevallen denken amateurspeurneuzen dat je slechts in kleine kring moet zoeken - krijgen ze gelijk? Wie het weten wil, moet gaan kijken. Het scenario is van Ed Whitmore.

credits

Regie:
Ed Bennett
Cast:
Trevor Eve, Susan Johnston, Holly Aird, Wil Johnson, Claire Goose, Sophie Winkleman, Justin Salinger, Roger Allam, Cherie Lunghi, Louise Delamare, Steve Toussaint
Scenario:
Ed Whitmore
Productie:
Deborah Jones
Muziek:
Colin Towns
Jaar:
2003
Alt. titels:
Thin Air
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Waking the Dead: Thin Air (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer