Duitsland 2001. Misdaad van Carlo Rola. Met o.a. Iris Berben, Carmen-Maja Antoni, Jockel Tschiersch, Zacharias Preen en Katja Flint.

VPRO Cinema

Rosa Roth (Berben) onderzoekt de moord op de vrouw van autohandelaar Norbert Schweppe (Milberg), die levenloos in de kofferbak van een auto is gevonden. Het slachtoffer was al vier weken spoorloos en er was aangifte gedaan wegens ontvoering tegen losgeld. Rosa gaat Norbert ondervragen en stelt vast dat hij voordat hij trouwde, een verhouding had met de zuster van de vermoorde, Hella (Flint). Hella werkte bij Norbert nadat ze als profsporter in een dopingsschandaal was beland. Hella bezit met haar overleden zus de grond waarop het bedrijf is gevestigd. Rosa begin Hella te verdenken en als ook nog het stoffelijk overschot van een voormalige medewerkster van Norbert gevonden wordt, meent Rosa het helemaal zeker te weten: Hella heeft een lastige getuige uit de weg geruimd. Maar dan is Hella ook verdwenen. Heeft Rosa zich soms vergist? Het scenario van Peter Hemmer is aardig, bevat de nodige dwaalsporen en Berben is even charmant als altijd. Het camerawerk is van Thomas Merker.

credits

Regie:
Carlo Rola
Cast:
Iris Berben, Carmen-Maja Antoni, Jockel Tschiersch, Zacharias Preen, Katja Flint, Axel Milberg, Simon Licht, Gunter Schoß
Camera:
Thomas Merker
Muziek:
Georg Kleinebreil
Jaar:
2001
Alt. titels:
Täusche deinen Nächsten wie dich selbst
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen