The Young Indiana Jones Chronicles: Palestine, October 1917

1993, Simon Wincer, 45 minuten

Verenigde Staten 1993. Avonturenfilm van Simon Wincer. Met o.a. Sean Patrick Flanery, Corey Carrier, George Hall, Ronny Coutteure en Lloyd Owen.

VPRO Cinema

Eind 1800 was het Osmaanse rijk door het zelfstandig worden van de Balkanlanden al behoorlijk uiteen gevallen en tegen het einde van WO I (1914-18) schrompelde het rijk nog verder ineen. De belangen van de aardolie, die in het Midden-Oosten werd gevonden, begonnen zwaar mee te tellen in een wereld die nog maar nauwelijks was gemotoriseerd, nadat het Verenigd Koninkrijk overgeschakeld was op petroliumproducten voor zijn oorlogsmachinerie. Er werd veel gekonkeld, Arabische stammen werden tegen elkaar uitgespeeld en Indy (Flanery) probeert bij de stad Beersheba explosieven van de Turken op te ruimen zodat de Australische lichte cavalerie er zonder gevaar kan aankomen. Indy wordt daarbij geholpen door de beeldschone buikdanseres Maya (Zeta-Jones) om de Turken af te leiden. Weer een tumultueuse aflevering en Zeta-Jones laat zien dat ze machtig goed kan dansen. Deze tv-episode (nummer 27 van 28) fungeerde als een soort smaakmaker en werd uitgebreid voor de aflevering, die op video uitkwam als THE ADVENTURES OF YOUNG INDIANA JONES: DAREDEVILS OF THE DESERT. Het scenario is van Frank Darabont naar een verhaal van George Lucas. Het camerawerk is van David Tattersall. Dolby Surround.

credits

Regie:
Simon Wincer
Cast:
Sean Patrick Flanery, Corey Carrier, George Hall, Ronny Coutteure, Lloyd Owen, Ruth De Sosa, Margaret Tyczack
Scenario:
Frank Darabont
Productie:
Rick McCallum, George Lucas
Camera:
David Tattersall
Muziek:
Laurence Rosenthal
Schrijver:
George Lucas
Jaar:
1993
Alt. titels:
Young Indiana Jones Chronicles: Palestine, October 1917, The, Palestine, October 1917, Adventures of Young Indiana Jones: Daredevils of the Desert, The, Daredevils of the Desert
Genres:
Avonturenfilm, Actiefilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer