Frankrijk/Duitsland 2001. Mysterie van Jean-Luc Gaget. Met o.a. Gérald Laroche, Catherine Mouchet, Sacha Bourdo, Pia Baresch en Samir Guesmi.

VPRO Cinema

Cl[KA1]emence, de vaste partner van Paul Alimi (Laroche) is verdwenen. Niemand schijnt zich voor haar lot te interesseren, noch haar naaste familie, noch haar kennissen en collega's. Paul probeert een profiel te maken van zijn vriendin zoals hij haar kende. Op zijn labyrintachtige tocht bekruipt hem de angst dat hij slechts één facet van haar kende. Hij vreest het ergste. Wie zich niet direct vereenzelvigt met het hoofdpersonage kan de soms absurde humor en de verwarrende situaties nauwelijks volgen. De film lijkt een gebed zonder einde. Met in de originele versie de stemmen van Bernard Ballet, Philippe Berodot, Marc Chapiteau, Martine Delumeau, Sarah Grappin, Isabelle Guiard, Husky Kihal, Pascal Lahmani, Miglen Mirtchev, Laurent Olmédo en Eric Veniard. Het scenario dat een beroep doet op de eigen fantasie van de kijker is van regisseur Gaget naar de roman van Stephen Dixon Too Late. Het camerawerk is van Bruno Privat. Ook bekend als JAMAIS TROP TARD en SANS CLÉMENCE.

credits

Regie:
Jean-Luc Gaget
Cast:
Gérald Laroche, Catherine Mouchet, Sacha Bourdo, Pia Baresch, Samir Guesmi, Zinedine Soualem, Estelle Larrivaz, Camille Japy, Cécile Richard, Alexander Scheer, Yves Verhoeven, Frédéric Gélard, Christophe Grundmann, Isabelle Meyer, Roger Gaullot
Productie:
Laurent Bénégui, Pit Riethmüller, Bernd Vorjans, Albert Kitzler
Camera:
Bruno Privat
Muziek:
Gérard Torikian
Jaar:
2001
Alt. titels:
Jamais trop tard, Sans Clémence
Genres:
Mysterie, Komedie, Thriller, Fantasy
Trefwoorden:
Zedenkomedie, Fantasy
Landen:
Frankrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

J'ai tué Clémence Acéra (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken