Mariken

2000, André van Duren, 92 minuten

Nederland/België 2000. Avonturenfilm van André van Duren. Met o.a. Laurien Van den Broeck, Willeke van Ammelrooy, Jan Decleir, Kim van Kooten en Johanna ter Steege.

VPRO Cinema

Het weesmeisje Mariken (Van den Broeck) groeit, afgezonderd van de bewoonde wereld, op bij de oude zonderling Archibald (Decleir). Als op een dag hun geit sterft, besluit Mariken naar de jaarmarkt te reizen om een nieuwe te kopen. Het wordt een avontuurlijke tocht. Zelf vond schrijver Peter van Gestel zijn kinderboek Mariken 'eigenlijk onverfilmbaar', omdat het meeste zich afspeelt in de hoofden van de personages. Toch werd Mariken een uitstekende jeugdfilm, mede dankzij sterke bijrollen van onder andere Willeke van Ammelrooy, Kim van Kooten, Johanna ter Steege en Ramsey Nasr.

credits

Regie:
André van Duren
Cast:
Laurien Van den Broeck, Willeke van Ammelrooy, Jan Decleir, Kim van Kooten, Johanna ter Steege, Ramsey Nasr, Kees Boot, Krijn ter Braak, Dora van der Groen, Hans Dagelet, Kasper van Kooten, Tom Jansen, Porgy Franssen, Hans Karsenberg, Geert Lageveen, Willem van de Broeck
Scenario:
Willeke van Ammelrooy, Kim van Kooten
Productie:
Hans de Weers
Muziek:
Mark van Platen
Montage:
René Wiegmans
Schrijver:
Peter van Gestel
Jaar:
2000
Genres:
Avonturenfilm, Jeugdfilm, Fantasy, Historische film, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Sprookje, CinekidKlapper
Landen:
Nederland, België


op televisie
0 uitzendingen

Mariken (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer