The Lost World

1998, Bob Keen, 97 minuten

Verenigde Staten 1998. Avonturenfilm van Bob Keen. Met o.a. Patrick Bergin, Jayne Heitmeyer, Julian Casey, David Nerman en Michael Sinelnikoff.

VPRO Cinema

De makers hebben willen inhaken op het succes van Jurassic Park (1993) van Steven Spielberg. Ze hebben daartoe het titelverhaal uit 1912 van Sir Arthur Conan Doyle (overleden in 1930) opgegraven, dat zich sedert 1980 in het publieke domein bevindt, zodat ze geen auteursrechten hoeven te betalen. Dat was tenminste al verdiend. Nu de rest nog. In de jaren 1930 trekt een wetenschappelijke expeditie erop uit, onder leiding van Dr. George Challenger (Bergin), om de koning der dinosaurussen, de Tyrannosaurus Rex op te sporen. In het gezelschap, dat verder bestaat uit een reporter, een oudere heer en een man die niets goeds in de zin heeft, bevindt zich Amanda White (Heitmeyer), de dochter van de overleden geleerde Maple White (Langedijk), die de mastodont ontdekte. Het resultaat is een mindere B-film met zwakke spelprestaties en nog mindere speciale effecten, maar de sexy Heitmeyer verdient de punten. Het scenario is van Jean LaFleur en Léopold St-Pierre. Het camerawerk is van Barry Gravelle. Dolby.

credits

Regie:
Bob Keen
Cast:
Patrick Bergin, Jayne Heitmeyer, Julian Casey, David Nerman, Michael Sinelnikoff, Gregoriane Minot-Payeur, Russel Yuen, Jack Langedijk, James Bradford, Martin Sims
Scenario:
Jean LaFleur
Productie:
Murray Shostak, Danny Rossner, John Landis, Luc Campeau
Camera:
Barry Gravelle
Muziek:
Milan Kymlica
Jaar:
1998
Genres:
Avonturenfilm, Mysterie, Sciencefiction
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Lost World (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer