Duitsland 2003. Komedie van Thomas Stiller. Met o.a. Lisa Martinek, Duy Thanh Pham, Sabine Vitua, Dietmar Bär en Ivan Shvedoff.

VPRO Cinema

Fotograaf Nick Ataman ([KA3]Unel) heeft weinig geluk. Hij is van Turkse afkomst en heeft geen geld om zich vrij te kopen van zijn dienstplicht in Turkije. Zijn vriendin Mona (Fell) neemt de benen na een ruzie, zijn galeriehoudster wil zijn foto`s niet exposeren en zijn Japanse buurman Kenji (Matsumoto) houdt hem uit de slaap. In de wasserette struikelt hij bijna over Luan (Pham), een Vietnamees jongetje dat op zijn moeder wacht, die gevlucht is voor de sigarettenmaffia. Luan weet niet dat ze een ongeluk heeft gekregen en in het ziekenhuis ligt. Hoewel Nick zich wil ontdoen van het ventje, wordt hij diens surrogaatvader onder zachte aandrang van Lisa (Martinek), de exploitante van de wassalon. Lisa en Nick zijn voor elkaar bestemd, maar voordat het tot een eerste kus en een fototentoonstelling komt, zijn er heel wat belevenissen met Luan, die in het happy-end zijn moeder weer in de armen kan vallen. In het personage Milan (B[KA3]ar) herkennen we de Keulse TATORT commissaris Freddy Schenk, die zich, zoals de traditie het wil, aan de andere kant van de wet bevindt door in contact te staan met Russische gangsters Sergij (Shvedoff) en Andreij (Tschikwischwili). Het scenario is van regisseur Stiller, die voor dit familieamusement van sommige personages wel heel stereotiepe figuren heeft gemaakt. Het camerawerk is van Peter Steuger.

credits

Regie:
Thomas Stiller
Cast:
Lisa Martinek, Duy Thanh Pham, Sabine Vitua, Dietmar Bär, Ivan Shvedoff, Rezo Tschikwischwili, Takuya Matsumoto, Mareike Fell, Birol Ünel
Scenario:
Thomas Stiller
Camera:
Peter Steuger
Muziek:
Peter Scherer
Jaar:
2003
Alt. titels:
Gestohlene Mond, Der
Genres:
Komedie, Romantiek, Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Tragikomedie, Sociaal drama, Romantisch drama, Familiefilm, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der gestohlene Mond (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken