Die Musterknaben - 1000 und eine Nacht

2003, Ralf Huettner, 89 minuten

Duitsland 2003. Komedie van Ralf Huettner. Met o.a. Jürgen Tarrach, Oliver Korittke, Franziska Schlattner, Sanna Englund en Walter Gontermann.

VPRO Cinema

Smerissen Docker (Tarrach) en Dretzke (Korittke) uit D[KA3]usseldorf zullen onderscheiden worden als beste cops van het jaar. Terwijl Dretzke wacht op de minister die hen het lintje zal aanreiken, wordt Docker in de kantine van het ministerie van binnenlandse zaken geronseld om stand-in te zijn voor een marahadja (Vithanyathil), die een prostaatoperatie moet ondergaan, maar zijn leven niet zeker is. Docker moet plaatsnemen in de limousine van het vliegveld naar het ziekenhuis. Een klusje van niks, maar het blijkt veel gevaarlijker te zijn dan hij dacht. Nadat hij plaatsgenomen heeft naast de oogverblindende Selinda (Schlattner), loopt echter alles goed af. Juist op het moment dat hij dacht dat het een fluitje van een cent was en Selinda voorstelt aan Dretzke, wordt er een aanslag op hen gepleegd. Doch Docker en Dretzke waren niet voor niets de beste mannen van hun korps! Hoewel ze de bewondering en dankbaarheid van Selinda verkrijgen, mogen zij hun heldendaad vieren met een kratje bier op het balkon van Dockers appartement. Passieve ontspanning en een tamelijk ongeloofwaardig verhaal met uitstekende karakterspelers Tarrach en Korittke. Schlattner mag er zijn - ze is een schatje om te zien. Het scenario is van Dominic Raacke en regisseur Huettner. Het camerawerk is van Hannes Hubach.

credits

Regie:
Ralf Huettner
Cast:
Jürgen Tarrach, Oliver Korittke, Franziska Schlattner, Sanna Englund, Walter Gontermann, Henriette Thimig, Tobias Hück, Josef Vithanyathil, Murali Perumal, Detlef Bothe, Paul Faßnacht
Scenario:
Dominic Raacke
Camera:
Hannes Hubach
Jaar:
2003
Alt. titels:
Musterknaben - 1000 und eine Nacht, Die, 1000 und eine Nacht
Genres:
Komedie, Actiefilm, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story, Gauner Komödie
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer