Die Männer vom K3 - Ende eines Schürzenjägers

1994, Gero Erhardt, 90 minuten

Duitsland 1994. Misdaad van Gero Erhardt. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Hans Schenker.

VPRO Cinema

Het scenario van Harald Vock is weer eens de bekende wie-is- de-dader; het drama speelt in de kringen van de farmaceutische groothandel. Dr. J[KA3]urgen Klinger (Schenker), die een succesvolle grossierderij in medicijnen heeft, zakt in elkaar tijdens een champagnefeest van geneesmiddelenfabrikant Leo Biehl (Baasner). Algauw blijkt dat het om moord gaat als bij de lijkschouwing sporen van cyaankali worden gevonden. Feldmann (Dietl), Sch[KA3]oller (Reck), Beyer (M[KA3]uller) en Kirchhoff (Pelz) ontdekken dat Klinger een rokkenjager was met wie iedereen wel een appeltje te schillen had. Met zoveel potentiële daders is het zoeken naar een naald in de hooiberg. Een tweede moord leidt hen echter naar de oplossing. Goed vertolkt formulewerk dat moeiteloos te volgen is en daarbij nog onderhoudend ook.

credits

Regie:
Gero Erhardt
Cast:
Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz, Hans Schenker, Eva Kryll, Lisa Wolf, Wilfried Baasner, Rolf Becker, Doris Kunstmann, Sissy Höfferer
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
1994
Alt. titels:
Männer vom K3 - Ende eines Schürzenjägers, Die, Ende eines Schürzenjägers
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer