Liebe Schwester

2003, Matti Geschonneck, 89 minuten

Duitsland 2003. Drama van Matti Geschonneck. Met o.a. Maja Maranow, Anja Kling, Heinrich Schmieder, Jan Gregor Kemp en Heinz G. Lück.

VPRO Cinema

Judith (Kling) is 31 jaar en heeft borstkanker. Haar dagen zijn geteld, al weet ze niet precies hoeveel. Om haar man Martin (Schmieder) te beschermen tegen een brutale schok, stoot ze hem van zich af (de kijker vraagt zich achteraf af, wat was er nu wreder?). Ze zoekt contact met haar oudere zus Lea (Maranow), die juriste is bij een groot advocatenkantoor. Eigenlijk waren ze van elkaar is vervreemd, omdat ze altijd rivalen waren om de gunsten van hun ouders. Lea, die tegen de veertig loopt, voelt Judiths aanwezigheid als een blok aan haar been nu ze eindelijk een groot dossier mag behandelen: de zaak van slachtoffers van schadelijke stoffen tegen een groot chemieconcern, een job, die eigenlijk voor haar collega-minnaar Klaus (Stanwick) bestemd was, (heeft ze het hem afgesnoept? - in ieder geval lijkt het niet zo koosjer). Doch algauw beseft ze dat het met Judith bittere ernst is, het werk betrekkelijk (Klaus krijgt de zaak) en het leven maar kort. Het scenario van Hannah Hollinger is niet zonder vals sentiment, rammelt en graaft niet diep. Gelukkig laten Maranow en Kling zien dat ze kunnen acteren en voorkomen dat deze film uitloopt op een goedkoop tranendal. Het camerawerk is van Wedigo von Schultzendorff.

credits

Regie:
Matti Geschonneck
Cast:
Maja Maranow, Anja Kling, Heinrich Schmieder, Jan Gregor Kemp, Heinz G. Lück, Gudrun Ritter, Eleonore Weisgerber, Fiona Coors, Hans-Jörg Assmann
Camera:
Wedigo von Schultzendorff
Jaar:
2003
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Overlijden, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Liebe Schwester (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer