Duitsland 2004. Thriller van Stephan Wagner. Met o.a. Dieter Pfaff, Ulrike Krumbiegel, Katharina Wackernagel, Eva Kryll en Jonathan Dümcke.

VPRO Cinema

Bloch (Pfaff) behandelt een pati[KA3]ente van zijn vrouw Annegret (Kryll), de jonge Magdalena (Syniawa). Haar ledematen weigeren nog verder dienst te doen en de oorzaak lijkt duidelijk psychisch te zijn. Bloch besluit haar ouders, strenggelovige keuterboeren in het Schwarzwald op te zoeken, maar wordt van hen geen steek wijzer, omdat ze een buitenstaander wantrouwen. Ze laten hun kind liever verrekken dan met een vreemde dokter te praten. Magdelena`s vriendje Josef (Topol) wil wel zijn mond opendoen, maar hij weet nauwelijks iets. Dat ontstaat er een vreemde wond op Magdalena's hand die Bloch op het spoor brengt van het probleem. Het scenario van Peter Märthesheimer en Pea Fröhlich is verrassend, maar niet spannend. De liefhebbers van de serie zijn tevreden met het spel, vooral dat van Pfaff. Het camerawerk is van Thomas Makosch.

credits

Regie:
Stephan Wagner
Cast:
Dieter Pfaff, Ulrike Krumbiegel, Katharina Wackernagel, Eva Kryll, Jonathan Dümcke, Laura-Charlotte Syniawa, Adrian Topol
Camera:
Thomas Makosch
Muziek:
Irmin Schmidt
Jaar:
2004
Alt. titels:
Fleck auf der Haut
Genres:
Thriller
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Bloch - Fleck auf der Haut (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken