Manda Meyer Upakhyan

2002, Buddhadeb Dasgupta, 90 minuten

India 2002. Drama van Buddhadeb Dasgupta. Met o.a. Samata Das, Rituparna Sengupta, Arpan Basar, Tapas Pal en Ram Gopal Bajaj.

VPRO Cinema

In een dorpje in West-Bengalen houdt Rajani (Sengupta) het hoofd boven water door joviaal haar gunsten te verlenen als ma[KA4]itresse aan rijke mannen. Zij wil haar dochter Lati (Das), die nog een tiener is, een zelfde lot besparen, door haar uit te huwelijken aan een steenrijke oude sok. Voor Rajani zou dit de ontsnapping betekenen aan het kommervolle bestaan voor hen beiden, maar Lati werkt niet mee. Ze wil haar schoolopleiding voltooien en smeert hem tenslotte naar Calcutta met hulp van haar leraar (de climax en tevens het einde van de film als zij de trein binnenstapt). Regisseur Dasgupta, die graag in zijn eigen staat Purulia werkt en filmt, heeft er de nodige subplots tussen gewoven die gaan over een taxichauffeur, die dames van lichte zeden onbezoldigd rondrijdt, de maanlanding in 1969, een ouder echtpaar, een kat en een intelligente aap. Het scenario is gebaseerd op prachtige gedichten; de rolprent bevat de nodige luisterrijke muziek en wordt gesierd door fraai spel van de aantrekkelijke rolverdeling. De speelduur van slechts anderhalf uur, de festivalversie, maakt dit sociaal getinte melodrama toegankelijk voor westelijke kijkers.

credits

Regie:
Buddhadeb Dasgupta
Cast:
Samata Das, Rituparna Sengupta, Arpan Basar, Tapas Pal, Ram Gopal Bajaj, Pradeep Mukherjee, June Malia, Sudipta Chakraborty
Productie:
Arya Bhattacharya, Arjoe Mukherjee
Muziek:
Biswadep Dasgupta
Jaar:
2002
Alt. titels:
Mondo Meyer Upakhyan
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Sociaal drama
Landen:
India


op televisie
0 uitzendingen

Manda Meyer Upakhyan (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer