Duitsland 2004. Misdaad van Bodo Fürneisen. Met o.a. Imogen Kogge, Horst Krause, Anja Franke, Alexandra Schalaudek en Alexander Flache.

VPRO Cinema

Kommissarin Johanna Herz (Kogge) zit met een puzzel. De zeven-jarige Mona (Willsch[KA3]utz) maakt tekeningen, die volwassenen diep raken en schokkeren. Haar moeder had Mona bij haar zus ondergebracht, hoewel dit tweetal nauwelijks contact had de laatste jaren. Nu is Mona`s moeder dood en Mona zwijgt in alle talen. Dankzij de gemoedelijke Krause (Krause) wordt het ijs gebroken en kan Herz met de hulp van haar nieuwe assistente Katrin Schubert (Franke) klaarheid in deze moeilijke zaak brengen. Het scenario van Marlis Ewald grenst aan het sentimentele en is eerder een soft psychologisch drama dan een misdaadverhaal. De spelprestaties zijn goed en de liefhebbers van de serie zijn weer eens terug in een ouderwetse aflevering, die doet denken de DDR-periode, waarin de serie ontstond. Het camerawerk is van Sebastian Richter.

credits

Regie:
Bodo Fürneisen
Cast:
Imogen Kogge, Horst Krause, Anja Franke, Alexandra Schalaudek, Alexander Flache, Luise Helm, Peter von Strombeck, Peter Prager, Franziska Troegner, Jenny Gröllmann, Lisa Willschütz
Camera:
Sebastian Richter
Muziek:
Tamás Kahane
Jaar:
2004
Alt. titels:
Zeichen, Das
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen