Oost Duitsland 1987. Romantiek van Peter Kahane. Met o.a. Hendrik Duryn, Susanne Hoß, Antje Straßburger, Ahmad Mesgarha en Thomas Laudzim.

VPRO Cinema

De zeventien-jarige Tom (Duryn), die een opleiding volgt voor decorateur, wordt verliefd op Corinna (Ho[KL29]), de dochter van de pasbenoemde museumdirecteur (Beyer). Hij hoort dat zij naar de toneelschool wil en voortaan is dat ook de wens van Tom. Hij doet onhandige toenaderingspogingen en weet haar eventjes in zijn armen te vangen om dan te ontdekken dat zij verliefd is op zijn vriend Major (Mesgarha), aanvoerder van het kliekje, dat meisjes imponeert met hun motor. Als hij dan ook nog zakt voor het toelatingsexamen vindt hij bij Floh (Straßburger) een schouder om uit te huilen. Hij kent Floh sedert zijn jeugd. Oppervlakkige, achterhaalde film voor jongeren over hun eerste liefdesperikelen als zij de puberteit aan het verlaten zijn. Het scenario is van Thomas Knauf en regisseur Kahane. Het camerawerk is van Andreas Köfer.

credits

Regie:
Peter Kahane
Cast:
Hendrik Duryn, Susanne Hoß, Antje Straßburger, Ahmad Mesgarha, Thomas Laudzim, Karin Schröder, Hermann Beyer, Arianne Borbach, Konrad Schwalbe
Scenario:
Thomas Knauf
Camera:
Andreas Köfer
Muziek:
Tamás Kahane, Karl-Ernst Sasse
Jaar:
1987
Genres:
Romantiek, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Levenservaring, Jeugdfilm, Romantisch drama
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Vorspiel (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken