Duitsland 2002. Misdaad van Christian Görlitz. Met o.a. Ann-Kathrin Kramer, Charlotte Schwab, Peter Prager, Roland Riebeling en Sólveig Arnarsdóttir.

VPRO Cinema

Kommissarin Lizzy Kr[KA3]uger (Kramer) is snel ter plaatse bij de zelfmoord van de 29-jarige Sonja Bloom (Lachatte). Op het oord des onheils treft zij ook Hasso Lehbeck (Feifel) aan, een fotoreporter en ex-minnaar van het slachtoffer. Sonja laat een kindje van twee achter. Hasso zegt dat hij Sonja om hulp heeft horen roepen voordat zij overleed en niet gelooft in haar zelfmoord. Lizzy tracht informatie te trekken uit Sonja`s man Ole Krogmann (Redl), maar hij doet het zwijgen ertoe. Ondertussen vindt zij Hasso een interessante kerel, die wat te vertellen heeft over zijn avontuurlijke leven. Temeer als zij de enige gasten zijn in het pension nabij de hoeve van Ole. Marion Ahrens (Schwab), Lizzy`s collega komt erachter dat Ole geldzorgen had. Sonja probeerde het te lenen bij haar huidige minnaar Jens Gante (Brambach), een gladde autoverkoper, die het geld even van zijn baas leende. Toen Sonja het niet kon terugbetalen, eiste hij dat ze zich ging prostitueren. Sonja weigerde, en zou zich daarom van het leven beroofd hebben. Lizzy komt erachter dat zij dieper in het verleden moet graven. Hasso en Ole kenden elkaar allang voordat Sonja op een huwelijksadvertentie reflecteerde, en zij zoekt heel terecht in die richting. Het scenario van regisseur Görlitz naar een idee van Susanne Schneider is formuleachtig, maar niet onaagenaam door het behoorlijke spel van de rolverdeling. Het camerawerk is van Tomas Erhart.

credits

Regie:
Christian Görlitz
Cast:
Ann-Kathrin Kramer, Charlotte Schwab, Peter Prager, Roland Riebeling, Sólveig Arnarsdóttir, Christian Redl, Martin Feifel, Martin Brambach, Sven Pippig, Anabelle Lachatte, Hans Peter Hallwachs, Hanna Wille
Camera:
Tomas Erhart
Muziek:
Rainer Oleak
Schrijver:
Susanne Schneider
Jaar:
2002
Alt. titels:
Duo - Bauernopfer, Das, Bauernopfer
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das Duo - Bauernopfer (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken