Félix et Lola

2001, Patrice Leconte, 89 minuten

Frankrijk 2001. Romantiek van Patrice Leconte. Met o.a. Charlotte Gainsbourg, Philippe Torreton, Alain Bashung, Philippe Du Janerand en Ahmed Guedayla.

VPRO Cinema

Patrice Leconte, in Nederland met name bekend van grootse kostuumdrama's als Ridicule en La veuve de St. Pierre, gooit het over een heel andere boeg met een bescheiden liefdesverhaal, dat zich vrijwel geheel afspeelt op het kleine, afgeschermde terrein van een kermis. Onder een regenboog aan lichtjes omlijst door schelle kermismuziek zit Lola (Charlotte Gainsbourg) dromerig in een botsautootje en rijdt urenlang haar rondjes. De uitbater van de kermisattractie heet Félix, een knoestige dertiger die alleen in zijn trailer woont en genoegen neemt met zijn zwervend kermisbestaan. Hij wordt verliefd op het zwijgzame, mysterieuze meisje en niet lang nadat ze hebben kennisgemaakt trekt ze bij hem in. Voor het eerst van zijn leven is Félix dolgelukkig, alleen Lola's ex dreigt de idylle te verstoren.

credits

Regie:
Patrice Leconte
Cast:
Charlotte Gainsbourg, Philippe Torreton, Alain Bashung, Philippe Du Janerand, Ahmed Guedayla, Philippe Soutan, Muriel Combeau, Didier Cauchy, Emmanuelle Bataille, Géraldine Faraoni, Charlotte Maury-Sentier, Margot Marguerite, Michel Such, René Remblier, Nadia Barentin, Jacques Vertan, Michel Gondoin, Pascal Perbost, Guillaume Barbot, Julie Durand
Scenario:
Patrice Leconte, Claude Klotz
Productie:
Philippe Carcassonne
Camera:
Jean-Marie Dreujou
Jaar:
2001
Alt. titels:
Fun of the Fair, Félix et Lola sur les auto-tampons
Genres:
Romantiek, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Tragikomedie, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Félix et Lola (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer