Carrément à l'Ouest

2001, Jacques Doillon, 94 minuten

Frankrijk 2001. Komedie van Jacques Doillon. Met o.a. Lou Doillon, Caroline Ducey, Guillaume Saurrel, Camille Clavel en Xavier Villeneuve.

VPRO Cinema

Alex (Saurrel) is een kleine gauner, die zijn geld verdient met dealen. Fran[KA1]cois (Clavel), een student, is een van zijn klanten. Fran[KA1]cois is hem nog een hoop centen schuldig. Door toeval leert Alex de jongensachtige vriendin van Fran[KA1]cois, kennen Fred (Lou Doillon). Alex heeft een plan; via haar wil hij aan het geld komen dat Fran[KA1]cois hem nog verschuldigd is. Fred walgt aanvankelijk van Alex, maar is gefascineerd door hem. Ze moet hem hebben. Ze bedenkt een list; ze kent Sylvia (Ducey), een bedeesd meisje. Ze stelt Alex voor om met haar en Sylvia een wilde nacht te vieren in een hotelkamer. Alex gaat er op in, maar algauw verschijnt zijn broer Xavier (Villeneuve), die zich interesseert voor Sylvia. Freds plannetje lijkt te lukken, maar dan komt Ben (Benotman), de kameraad van François. Nu is er een vijfde wiel aan de wagen. In drie weken tijd schoot Doillon, die zich sterk heeft gemaakt met films over kinderen en jonge tieners, met een digitale camera deze rolprent over onzekere jongeren, hun angst voor het bestaan en hun verlangen naar liefde en genegenheid. Hij mixte volgens zijn formule een beroepscast met amateurs en het werkt. Het spel is goed, maar het beperkte budget heeft zich gewroken op het dialoog, de vormgeving en de afwerking. Het scenario is van regisseur Doillon. Het camerawerk is van Caroline Champetier, die in de straten van Parijs draaide. Niettemin de moeite waard, vooral voor jonge kijkers.

credits

Regie:
Jacques Doillon
Cast:
Lou Doillon, Caroline Ducey, Guillaume Saurrel, Camille Clavel, Xavier Villeneuve, Hafed Benotman, Joshua Phillips, Antoine Chain
Scenario:
Jacques Doillon
Productie:
Richard Djoudi, Marin Karmitz
Camera:
Caroline Champetier
Jaar:
2001
Genres:
Komedie, Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Steden-drama, Tienerfilm, Tragikomedie
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Carrément à l'Ouest (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer