S Lyubov'Ju. Lilja

2003, Larisa Sadilova, 98 minuten

Rusland 2003. Romantiek van Larisa Sadilova. Met o.a. Marina Zubanova, Viktor Uralsky, Valentina Berezutskaya, Gulia Stolyarova en Rano Kubaeva.

VPRO Cinema

De 35-jarige rossige Lilja (Zubanova) woont in een Russische provincieplaats, werkt op een kippenslachterij en zorgt voor haar oude grootvader. Ze zou graag willen trouwen en ontmoet derhalve allerlei mannen in het hotel van haar tante, maar meestal leidt dit tot niets, want het gaat vaak om vertegenwoordigers die op een one-night-stand uit zijn. Ze krijgt een toegangsbewijs voor een pianoconcert en wordt verliefd op de pianist, die helemaal geen oog voor haar heeft en ook niet op haar onhandige, maar goedbedoelde avances reageert. Ze gaat naar een waarzegster (Kubaeva) en de voorspellingen gaan een eigen leven leiden met zeer onverwachte resultaten. De tweede film van regisseuse Sadilova die samen met Gennady Sidorov het grappige scenario schreef. Ze schildert met een zeker realisme het portret van een jonge vrouw, die droomt van romantiek en het huwelijk. Tegelijkertijd een mooi gedetailleerd beeld van het uitzichtsloze leven in de provincie, terwijl niemand zijn optimisme verliest. Hoofdrol Zubanova doet het goed en boeit haar kijkers van het begin tot het eind. Aan de minzijde staat het tamelijk magere gegeven dat te lang uitgesponnen lijkt en sommige situaties zijn veel te nadrukkelijk. Het camerawerk is van Anatoly Petriga. Bekroond met een Tiger Award op het filmfestival van Rotterdam.

credits

Regie:
Larisa Sadilova
Cast:
Marina Zubanova, Viktor Uralsky, Valentina Berezutskaya, Gulia Stolyarova, Rano Kubaeva, Tatiana Bystritskaya, Gennadi Sidorov, Murad Ibragimbekov, Igor Neupokoyev
Productie:
Gennady Sidorov
Camera:
Anatoly Petriga
Jaar:
2003
Alt. titels:
S lyubov'yu. Lilya
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Romantische komedie
Landen:
Rusland


op televisie
0 uitzendingen

S Lyubov'Ju. Lilja (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer