Duitsland 2004. Romantiek van Isabel Kleefeld. Met o.a. Luise Helm, Adrian Topol, Enno Hesse, Natascha Hockwin en Armin Rohde.

VPRO Cinema

Merle (Helm) en Abel (Topol) zijn beiden achttien, kennen elkaar sedert hun schooltijd en vormen een stelletje. Abel droomt ervan om stuntman te worden bij de film. Zijn ouders hopen dat hij sluiswachter wordt om de sluis van zijn vader Heiner (Rohde) over te nemen. Merle klaart het huishouden voor haar alleenstaande vader (Stikowski), is geen licht op school, maar doet het beter dan Abel en hoeft niet zo nodig naar Amerika - alleen in Hollywood kun je stuntman worden. Abel blijft zitten en loopt de kans gedwongen te worden een andere school te zoeken. Merle ontdekt dat ze al in de vijfde maand zwanger is en dat het te laat is voor een abortus. Abel en Merle besluiten haar zwangerschap te verbergen en Abel troggelt zijn moeder Lisa (Gatstorf) drieduizend euro af om een stuntcursus te volgen. In werkelijkheid gaat hij met Merle naar Hamburg, trekken in een goedkoop hotelletje, waar zij de geboorte afwachten en de baby - een jongetje - wordt verlost met de hulp van zijn vriend Oliver (Hesse), die een EHBO cursus gevolgd heeft. Abel brengt de baby weg naar een luik in een raam van een ziekenhuis, waar pasgeborenen ter adoptie kunnen worden afgestaan om nog grotere drama's te voorkomen. Ze keren terug naar huis, maar Merle's wereld is ingestort en ze heeft last van huilbuien, ondanks dat ze met Abel had afgesproken naar Amerika te gaan, waar hij zijn droom waar zou maken. Ze koopt voor Abel een plattegrond van L.A. en hij mag wat haar betreft vertrekken. Doet hij het of zet hij pogingen in het werk om de baby terug te halen? Het scenario is van Beate Langmaack. Topol en Helm kregen de Duitse filmprijs voor hun spel als Beste Acteur en Actrice van de Nieuwe Generatie. Een aandoenlijke film, die ook zeer geschikt is voor jonge tieners. Het camerawerk is van Rainer Klausmann.

credits

Regie:
Isabel Kleefeld
Cast:
Luise Helm, Adrian Topol, Enno Hesse, Natascha Hockwin, Armin Rohde, Johanna Gastdorf, Oliver Stokowski, Veit Stübner, Bjarne Mädel, Ulrich Bähnk, Kathleen Gallego Zapata, Jens Roth, Ralph Misske, Stefan Gebelhoff, Maja Schöne
Scenario:
Beate Langmaack
Camera:
Rainer Klausmann
Muziek:
Robert Schulte-Hemming, Jens Langbein
Jaar:
2004
Genres:
Romantiek, Drama, Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Tragikomedie, Romantisch drama, Volwassen worden, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Königskinder (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken