Das verräterische Collier

2004, Oliver Dommenget, 90 minuten

Duitsland 2004. Mysterie van Oliver Dommenget. Met o.a. Marcus Bluhm, Doris Schretzmayer, Franziska Stavjanik, Susanne Michel en Dietrich Hollinderbäumer.

VPRO Cinema

Getrouwde, plaatsvervangend directeur van een goedlopende uitgeverij Bert Behringer (Bluhm) leert Clara Gruber (Schretzmayer) kennen, een bekende concertpianiste. Ze krijgen een intieme relatie, Clara begint zich aan Bert te hechten, waarop hij de affaire wil be[KA3]eindigen in Florence, waar Clara voor muziekopnames verblijft. Hij geeft Clara als afscheidscadeau een fonkelend halssnoer. Enige tijd later wordt zij in haar appartement in Hamburg levenloos aangetroffen. Ze is overleden aan het gevolg van een overdosis aan kalmeringsmiddelen, vermengd met alcohol. Clara`s zus Christiane Lessing (Stavjanik), een succesvolle onderneemster aan het hoofd van een eventorganisatie, wil het naadje van de kous weten. Ze krijgt de kans van haar leven als de uitgeverij haar bureau inhuurt om het vijftigjarig bestaan te organiseren. Ze raakt bevriend met Berts vrouw Irene (Michel). Bert komt hierdoor in een lastig parket. Hij ziet zijn positie en zijn huwelijk in gevaar komen. Hij komt onder zware druk als Kommissar Kr[KA3]uger (Bähnk) specifieke vragen begint te stellen over het halssnoer met als gevolg een ten laste legging van dood door schuld. Het spel is bevredigend, maar de stof is maar al te bekend. Het magere scenario voor deze soap is van Christoph Mattner naar een idee van pulpschrijfster Charlotte Link. Het camerawerk van Meinolf Schmitz ziet er tezamen met de vormgeving goed uit, maar de film kabbelt te veel voort in vervelend onbenul.

credits

Regie:
Oliver Dommenget
Cast:
Marcus Bluhm, Doris Schretzmayer, Franziska Stavjanik, Susanne Michel, Dietrich Hollinderbäumer, Hark Bohm, Dominik Maringer, Ulrich Bähnk, Max Stolletz, Charlotte Lüder, Enrico Migliore, Franziska Sztavjanik
Muziek:
Siggi Müller
Jaar:
2004
Alt. titels:
Verräterische Collier, Das
Genres:
Mysterie, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Das verräterische Collier (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer