Erste Liebe

2004, Claudia Prietzel, 90 minuten

Duitsland 2004. Drama van Claudia Prietzel en Peter Henning. Met o.a. Tino Mewes, Cordelia Wege, Christian Berkel, Leslie Malton en Christian Grashof.

VPRO Cinema

De zestien-jarige Oliver Drost (Mewes) bevond zich in het kader van een uitwisselingsprogramma voor scholieren in Texas. Hij werd wegens slecht gedrag vroegtijdig naar huis gestuurd. Zijn ouders, vader Rolf (Berkel) en moeder Barbara (Malton), hebben het volgende voor hem bedacht: de rest van de vakantie in de keuken van hun goedlopende gourmetrestaurant werken en daarna naar een kostschool. Sina (Wege) is de nieuwe patissier. Zij is een aanlokkelijk ding, die iedereen in de keuken om haar vinger windt en Oliver is op slag verliefd en vindt het werk geen straf. Sina manipuleert iedereen op een handige manier en Oliver voelt zich de koning te rijk als hij in haar bed belandt. Algauw ontdekt hij dat hij niet haar enige minnaar is, maar krijgt een grote schok als hij ontdekt dat zijn vader zijn rivaal is. Is Sina te ver gegaan en wat moet zijn moeder nu wel denken als ze erachter komt? Een goede rolverdeling in het nauw gedreven door een wat verwrongen scenario van beide regisseurs Prietzel en Henning. Het camerawerk is van Michael Hammon.

credits

Regie:
Claudia Prietzel, Peter Henning
Cast:
Tino Mewes, Cordelia Wege, Christian Berkel, Leslie Malton, Christian Grashof, Sven Walser, Hans Lobitz, Marie-Luise Schramm
Camera:
Michael Hammon
Muziek:
Lutz Wernicke
Jaar:
2004
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Melodrama, Romantisch drama, Volwassen worden
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Erste Liebe (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer