Duitsland 2003. Thriller van Torsten C. Fischer. Met o.a. Heino Ferch, Götz George, Claudia Michelsen, Fabio Beyer en Marie Zielcke.

VPRO Cinema

Strafpleiter Weller (Ferch) is het gelukt om de robuuste, krasse zestiger Frank Karmann (George), die beschudigd werd meerdere vrouwen om het leven gebracht te hebben, vrijuit te laten gaan. Kort daarop meldt Karmann zich bij Weller en vraagt hem om onderdak omdat hij geen kant uit kan. Karmann ontpopt zich snel als een charmante gast, die het hartje van Wellers vrouw Katja (Michelsen) sneller laat kloppen. Weller, die met deze toestand helemaal niet gelukkig is, observeert Karmann nauwkeuriger en merkt hoe hij hen begint te terroriseren. Weller raakt er steeds meer van overtuigd dat hij wel schuldig is, maar hij kan hem niet meer kwijtraken totdat de pijnlijke waarheid tenslotte boven water komt en de situatie een fatale wending neemt. Het scenario van Jörg Schleebrügge doet denken aan Amerikaanse films met soortgelijke verhalen. Hoewel het niet superspannend is, wordt er in de film heel behoorlijk geacteerd.

credits

Regie:
Torsten C. Fischer
Cast:
Heino Ferch, Götz George, Claudia Michelsen, Fabio Beyer, Marie Zielcke, Julia Jäger, Claus-Jürgen Pfeiffer, Jörg von Schleebrügge, Torsten C. Fischer
Camera:
Theo Bierkens
Jaar:
2003
Alt. titels:
Anwalt und sein Gast, Der
Genres:
Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Martial-arts, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Der Anwalt und sein Gast (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken