Duitsland 1998. Romantiek van Donald Kraemer. Met o.a. Nele Mueller-Stöfen, Thure Riefenstein, Shaun Lawton, Felix Bresser en Elke Sommer.

VPRO Cinema

Anne Thal (Mueller-St[KA3]ofen) en Jimmy Voss (Riefenstein) zijn een gewiekst stel dat succesvol industri[KA3]ele spionage bedrijft. Ook buiten het werk vormen zij een paar. Kommissar Zaller (Lawton) maakt jacht op hen. Op een gegeven moment heeft hij beet: hij betrapt ze op heterdaad. Jimmy ontkomt en Anne denkt dat hij tijdens de vlucht is neergeschoten. Met Anne, die technisch hoogst begaafd is, maakt men een deal. Een paar jaar later werkt ze voor SKM Pharma en zij test beveiligingssystemen. Bovendien heeft ze een relatie aangeknoopt met Kurt Lorenz (Bresser), die de firma van zijn moeder (Sommer) zal erven. Op een goede dag meldt zich een zekere Krüger, een inspecteur van de verzekering - het is niemand anders dan Jimmy. Anne vraagt zich af wat hij wil: haar, de nieuwe formule van een slankheidsmiddel of komt hij spioneren namens Kurts moeder? Iedereen is Kommissar Zaller allang vergeten, maar deze speurder houdt nog steeds alles in de gaten en verrast de kijker, die de intrige in het scenario van Allison Hock en Jan Weber nog niet door had. Er wordt enthousiast gespeeld en het is leuk om veterane Sommer uit de jaren 1960 weer eens aan het werk te zien. Het verhaal stelt niet zo veel voor, maar is onderhoudend genoeg. Misschien leidt het nog tot een vervolg. Het camerawerk is van Carl Finkbeiner.

credits

Regie:
Donald Kraemer
Cast:
Nele Mueller-Stöfen, Thure Riefenstein, Shaun Lawton, Felix Bresser, Elke Sommer, Tatjana Alexander, Birgit Bockmann, Silvain Fayssee
Scenario:
Allison Hock
Productie:
Doris J. Heinze
Camera:
Carl Finkbeiner
Muziek:
Julian Boyd
Jaar:
1998
Genres:
Romantiek, Thriller
Trefwoorden:
Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Doppeltes Spiel mit Anne (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken