The Hole

2001, Nick Hamm, 102 minuten

Verenigd Koninkrijk 2001. Thriller van Nick Hamm. Met o.a. Thora Birch, Desmond Harrington, Embeth Davidtz, Keira Knightley en Steven Waddington.

VPRO Cinema

Er is iets gruwelijks gebeurd, zoveel is duidelijk bij de eerste beelden van The Hole. Een meisje (Birch) strompelt gehavend en in shock de trappen van een school op. Liz was al dagen vermist, iedereen is blij dat ze terug is, en nu mag psychiater Horwood (Davidtz) voorzichtig uitvogelen wat er precies is voorgevallen. Daar gaat de hele verdere film over. Niet alleen de psychiater, maar ook de kijker wordt langzaam wijzer door flarden flashbacks vanuit verschillende waarheden en perspectieven. De combinatie van pulphorror à la Scream met Rashomon-voor-tieners vulde een gaatje in de markt en en leverde een onderhoudende film op.

credits

Regie:
Nick Hamm
Cast:
Thora Birch, Desmond Harrington, Embeth Davidtz, Keira Knightley, Steven Waddington, Daniel Brocklebank, Emma Griffiths Malin, Laurence Fox, Jemma Powell, Gemma Craven, Anastasia Hille, Kelly Hunter, Maria Pastel, Celia Montague, Jack Tanner
Scenario:
Caroline Ip, Ben Court
Productie:
Jeremey Bolt, Lisa Bryer, Pippa Cross
Camera:
Denis Crossan
Muziek:
Clint Mansell
Montage:
Niven Howie
Schrijver:
Guy Burt
Jaar:
2001
Alt. titels:
After the Hole, Secluded Empty Space
Genres:
Thriller, Horror, Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Psychologische thriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

The Hole (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer