Lai Wong

1991, Ngai Kai Lam, 91 minuten

Japan/Hongkong SAR van China 1991. Komedie van Ngai Kai Lam. Met o.a. Fan Siu-Wong, Bin Shimada, Faan Mooi Saang, Ka-Kui Ho en Yukari Ôshima.

VPRO Cinema

De held van het verhaal, Rikki Oh (Shimada), belandt in de gevangenis wegens moord op een opiumdealer, die zijn vriendin (Yip) had ontvoerd. De gevangenis wordt geregeerd door een sadistische directeur die zijn beulen, de eerste cipier (Yam) met een glazen oog en een haak in plaats van een hand, en een viertal gevangenen, die bekend staan als de bende van vier, het vuile werk laat doen. Rikki is niet van plan zich te laten koeioneren. Rikki rekent af met Huang Chaun (Ôshima), een lid van het kwartet, door al zijn botten te breken, terwijl de directeur ontevreden is met zijn assistent-cipier en hem met goed gerichte schoten laat ontploffen. Rikki wreekt zich op de anderen door hen de schedel in te slaan of simpelweg een kopje kleiner te maken. Behalve heel veel geweld, rondspuitend bloed en talloze vechtpartijen valt er dramatisch geen touw aan vast te knopen. Het is een film, die zo verschrikkelijk slecht is, dat hij daarom goed gevonden wordt bij een categorie van kijkers, die onvolwassen van geest zijn, en bij hen inslaat als een bom. Zij waarderen de film vele malen hoger dan wij. Het scenario vol plotgaten is van regisseur Lam. Het camerawerk is van Hoi Man Maak. Ook bekend als: KING OF STRENGTH, LI WANG, RIKI Ô en THE STORY OF RICKY.

credits

Regie:
Ngai Kai Lam
Cast:
Fan Siu-Wong, Bin Shimada, Faan Mooi Saang, Ka-Kui Ho, Yukari Ôshima, Tetsurô Tamba, Gloria Yip, Frankie Chin, Philip Kwok, Daan Bob Chit Long, Cheng Chuen Yam
Productie:
Chan Dung Chow, Chua Lam
Camera:
Hoi Man Maak
Muziek:
Fei Lit Chan
Jaar:
1991
Alt. titels:
King of Strength, Li Wang, Riki Ô, Story of Ricky, The
Genres:
Komedie, Sciencefiction, Drama, Actiefilm, Horror
Trefwoorden:
Gevangenisfilm, Splatter movie, Kung fu, SF-Film
Landen:
Japan, Hongkong SAR van China


op televisie
0 uitzendingen

Lai Wong (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer