Zweden 2003. Komedie van Kjell-Ȧke Andersson en Kjell-Ake Andersson. Met o.a. Torkel Petersson, Maria Bonnevie, Ȧsa Persson, Sven Nordin en Mona Malm.

VPRO Cinema

De Nederlandse uitdrukking 'Huisje, boompje, beestje' benadert het Zweedse 'Mamma, pappa, barn' redelijk. Jonny (Petersson) hikt er nog een beetje tegenaan. Hij houdt veel van zijn halfjarige dochtertje, maar of hij nou voor eeuwig zielsverliefd is op zijn vrouw Sara (Persson) betwijfelt hij. Een blik in de toekomst, bij zijn ouders, versterkt het ongemak: zijn moeder zegt na veertig jaar huwelijk dat ze eigenlijk nooit van zijn vader gehouden heeft. Bij baby-gymnastiek leert hij de stralende moeder Rebecka (Bonnevie) kennen, die op een gevoelige plek drukt. Mamma, pappa, barn schuifelt heel gewoontjes door het alledaagse gezinsleven, dat haast ongemerkt barstjes gaat vertonen. Alles is realistisch in Mamma, pappa, barn. Niemand heeft meer gelijk dan een ander. De filmmakers schijnen hooguit te willen zeggen dat bewust keuzes maken helpt in het leven.

credits

Regie:
Kjell-Ȧke Andersson, Kjell-Ake Andersson
Cast:
Torkel Petersson, Maria Bonnevie, Ȧsa Persson, Sven Nordin, Mona Malm, Ingvar Hirdwall, Anna Wallander, Asa Persson, Torkel Peterson
Scenario:
Santiago Gil
Productie:
Jan Blomgren
Jaar:
2003
Alt. titels:
Let's play house
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tragikomedie, Familiefilm
Landen:
Zweden

op televisie
0 uitzendingen

Mamma, pappa, barn (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken