Je Treba Zabít Sekala

1998, Vladimír Michálek, 110 minuten

Polen/Tsjechië/Frankrijk/Slowakije 1998. Drama van Vladimír Michálek. Met o.a. Boguslaw Linda, Olaf Lubaszenko, Jiri Bartoška, Agnieszka Sitek en Vlasta Chramostová.

VPRO Cinema

In het door de nazi`s geannexeerde Tsjechoslowakije is het plaatsje Lakotice in 1943 verstoken gebleven van de willekeur van de Duitse bezetter. Van de oorlog is eigenlijk maar heel weinig te merken. Jura Baran (Lubaszenko), op de vlucht voor de Gestapo, komt in Lakotice terecht, waar hij door de plaatselijke bewoners met argwaan wordt bekeken. De dorpelingen worden bovendien geterroriseerd door Ivan Sekal (Linda), de verbitterde bastaardzoon van een rijke herenboer. Sekal heeft eerder twee landbouwers verklikt en heeft daardoor hun hoeves in bezit kunnen nemen. Hij chanteert anderen, en wie niet snel aan zijn chantage toegeeft, riskeert zijn leven. Men wil zich van deze luis verlossen, hij moet zo snel mogelijk sterven en wie kan zijn liquidatie op zich nemen? De derde speelfilm (na AMERIKA en AGNIESZKA SITEK) van de getalenteerde Michálek. Het scenario van deze moderne parabel over goed en kwaad, moed en lafheid, is geschreven door de geroutineerde Jirí Križan, die zijn ambitieus landelijk verhaal als een soort klassieke western opvatte. Het camerawerk is van Martin Strba. In eigen land meervoudig bekroond.

credits

Regie:
Vladimír Michálek
Cast:
Boguslaw Linda, Olaf Lubaszenko, Jiri Bartoška, Agnieszka Sitek, Vlasta Chramostová, Milan Riehs, Ludovít Cittel, Anton Sulik, Jirí Holý, Martin Sitta, Josef Bulík, Bohuslav Licman, Gustav Nezval, Gustav Vondracek, Zdenek Kozák, Robert Sklenár, Frantisek Kouba, Petra Lustigova, Miloslav Srámek
Productie:
Jaroslav Boucek, Pavel Borovan
Camera:
Martin Strba
Muziek:
Michal Lorenc
Jaar:
1998
Alt. titels:
Il faut tuer Sekal, Zabic Sekala
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Oorlogsfilm
Landen:
Polen, Tsjechië, Frankrijk, Slowakije


op televisie
0 uitzendingen

Je Treba Zabít Sekala (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer