Polizeiruf 110: Ÿber den Dächern von Schwerin

1999, Hans-Erich Viet, 90 minuten

Duitsland 1999. Misdaad van Hans-Erich Viet. Met o.a. Kurt Böwe, Uwe Steimle, H.H. Müller, Julia Richter en Gabriele Völsch.

VPRO Cinema

Jens Meister (Rohde), schoorsteenveger in Schwerin en fervent amateurfotograaf, heeft drievoudig pech. De zaken lopen niet goed, niemand wil zijn fotoboeken kopen en hij steekt diep in de schulden. Bij het fotograferen van de daken is lokale politicus Dr. Stuber (M[KA3]uller) met een schaars geklede callgirl in het vizier van de camera geraakt en in een compromitterende positie vastgelegd op de gevoelige plaat. Uit geldnood probeert Jens nu Dr. Stuber te chanteren, waarop Hinrichs (Steimle) wordt ingeschakeld. Hinrichs gaat discreet en ijverig aan de slag in de hoop te kunnen scoren en op te klimmen bij de LKA en mogelijk weg te kunnen uit het provinciale Schwerin. Ondertussen houdt de kalme smeris van de oude stempel Groth (Böwe), die aan Hinrichs is toegevoegd, zich bezig met een onbenullige brand in een videotheek. Je hoeft geen Sherlock Holmes te zijn om te begrijpen dat beide zaken met elkaar in verband staan en dat ondanks het verschil in temperament, Hinrichs en Groth het geval samen klaren. Een zeer routinematige aflevering, die overeind blijft dankzij Groths relativerende uitstraling en Steimle's optreden als onvervalste, maar aangepaste, resp. gemoderniseerde ossi. Het scenario is van regisseur Viet, Leo P. Ard en Rainer Butt.

credits

Regie:
Hans-Erich Viet
Cast:
Kurt Böwe, Uwe Steimle, H.H. Müller, Julia Richter, Gabriele Völsch, Uwe Rohde, Winfried Glatzeder, Saskia Valencia, Gustav-Peter Wöhler
Scenario:
Hans-Erich Viet
Jaar:
1999
Alt. titels:
Ÿber den Dächern von Schwerin
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer