Tatort - Abgezockt

2004, Christoph Stark, 88 minuten

Duitsland 2004. Mysterie van Christoph Stark. Met o.a. Ulrike Folkerts, Andreas Hoppe, Sebastian Blomberg, Anna Schudt en Tim Seyfi.

VPRO Cinema

Lutz Bergmann (Seyfi) is met de auto tegen de pijler van een viaduct geknald. Als Lena Odenthal (Folkerts) hem toevallig die avond niet op karateles zou hebben ontmoet, zou zij ook geloofd hebben dat het zelfmoord was. Odenthal gaat op onderzoek uit en ontdekt dat iedereen heel positief over hem denkt. Zij wordt door zijn zus op het spoor gebracht van het werk dat Lutz deed. Hij zat in de piramideverkoop van energydrinks van Rocket Marketing. Zijn baas Ritchy Horst (Blomberg), een charmante vent met een rappe tong, zegt dat hij Lutz met deze baan uit de goot gered heeft. Lena stelt algauw vast dat de meeste mensen, die zij ondervraagt, door de snelle buck van Rocket Marketing diep in de problemen zijn geraakt. Ritchy staat ook onder druk van degene die in de piramide weer boven hem staat. Ze besluit Mario Kopper (Hoppe) te laten infiltreren in de organisatie van Rocket Marketing om definitief vast te stellen, dat het om een liquidatie, een crime passionnel of toch zelfmoord ging. Het scenario van Klaus Peter Wolf is interessant, omdat het de kijker een blik gunt in de keiharde oplichterswereld van de koppelverkoop, prestatiedrang en het aftroggelen van geld van goedgelovige, maar kortzichtige en hebzuchtige participanten. Het camerawerk is van Jürgen Carle. Werktitel: POWERSPIEL. Aflevering 568.

credits

Regie:
Christoph Stark
Cast:
Ulrike Folkerts, Andreas Hoppe, Sebastian Blomberg, Anna Schudt, Tim Seyfi, Annalena Schmidt, Peter Espeloer, Volker Metzger
Productie:
Martin Bach, Wolfgang Krenz, Michael Reusch, Michael Becker
Camera:
Jürgen Carle
Jaar:
2004
Alt. titels:
Abgezockt, Powerspiel
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Abgezockt (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer