Heimatfilm!

2004, Daniel Krauss, 95 minuten

Duitsland 2004. Drama van Daniel Krauss. Met o.a. Fritzi Haberlandt, Wolfram Ehrenfried, Lars Gärtner, Jessica Richter en Max Richter.

VPRO Cinema

Britta (Haberlandt) raakt verstikt in het kleine gat Fallen in Westfalen, waar ze overdag in een videotheek staat en `s avonds in de kroeg. Haar vriend Bernd (Jaenicke), is de dorpsdiender. Zij heeft een lapje grond gekocht om er een huis op te zetten. Na een wilde, onverwachte nacht met verpleger Knut (G[KA3]artner), besluit Britta haar nietsnuttende broertje Simon (Richter) en Bernd in hun vet te laten gaar smoren en de boel de boel te laten. Ze pakt de stier bij de horens bepaalt voortaan zelf haar eigen toekomst. Het scenario van Patrick Gurris en regisseur Krauss benadert de bestaansangst van jongeren op een originele wijze en de rollen vullen het geheel behoorlijk in. Een tv-film, die anders dan anders is.

credits

Regie:
Daniel Krauss
Cast:
Fritzi Haberlandt, Wolfram Ehrenfried, Lars Gärtner, Jessica Richter, Max Richter, Illknur Boyraz, Erich Bar, Hannes Jaenicke, Anna Böttcher, Anna Eger, Markus Sieber, Annika Blendel, Rolf Peter Kahl, Knut Lars
Jaar:
2004
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Heimatfilm, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Heimatfilm! (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer