A Friday Night Date

2000, Sidney J. Furie, 96 minuten

Verenigde Staten/Canada 2000. Horror van Sidney J. Furie. Met o.a. Casper Van Dien, Danielle Brett, Joseph Griffin, Anthony Tullo en Chuck Byrn.

VPRO Cinema

Jim Travis (Van Dien) schiet studente Sonia Walker (Brett) te hulp als zij dreigt te worden geslagen door haar ex-vriend Bo (Griffin), die niet kan verkroppen dat zij met hem gebroken heeft. Jim wil haar in zijn auto naar huis brengen maar ze worden achtervolgd door een pick-up truck. Ze krijgen niet eens de kans zich aan elkaar voor te stellen, want ze moeten proberen hun achtervolger van zich af te schudden. De rest van de film is [KA1]e[KA1]en lange achtervolging over landwegen, provinciale wegen en autosnelwegen, die eindigt met een grote klap. Wie zijn verstand op nul zet en van films houdt met auto-achtervolgingen, komt aan zijn trekken. Voor andere kijkers heeft deze rolprent slechts [KA1]e[KA1]en dimensie. Hoewel regisseur Furie weleens meer een film gedraaid heeft, heeft hij door het magere scenario met zwakke dialogen van Greg Mellott geen eisen hoeven te stellen aan de rolverdeling. Van Dien ziet eruit als de jonge James Dean (vlak voordat hij zich te pletter reed in zijn Porsche) en is wat te oud om ook student te zijn. Gedraaid met een productiebudget van 22 miljoen Canadese dollars - voor dat bedrag kun je een heleboel aan puin rijden. Het camerawerk is van Curtis J. Petersen. Ook bekend als ROAD RAGE.

credits

Regie:
Sidney J. Furie
Cast:
Casper Van Dien, Danielle Brett, Joseph Griffin, Anthony Tullo, Chuck Byrn, Jim Millington, Catherine Oxenberg, James Binkley, Wayne Lam, Chuck Byrn, Anthone Tullo
Productie:
Gary Howsam, Shane Cardwell, Tracey Boyd
Camera:
Curtis Petersen
Muziek:
Steve Clark, Julian Durst, Paul Puzzello, Jon Stancer, Dina Torrens, Robert Carli
Jaar:
2000
Alt. titels:
Friday Night Date, A, Road Rage, Road rage
Genres:
Horror, Actiefilm, Thriller
Landen:
Verenigde Staten, Canada


op televisie
0 uitzendingen

A Friday Night Date (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer