Verenigde Staten 2001. Thriller van Kyle Cooper. Met o.a. Todd Field, Will Estes, Blake Shields, Kevin Christy en Melissa George.

VPRO Cinema

De titel slaat op een high school in een voorstad van Chicago met dezelfde naam. Ooit was er een leerling, genaamd Stanton, die werd afgevoerd naar een psychiatrische inrichting, waar hij onder de pati[KA3]enten een rebellie tegen het gezag ontketende. Daarop werd hij overgeplaatst, maar deed in andere gekkenhuizen hetzelfde. Volgens de geruchtenmachine is hij een soort volksheld onder de schooljeugd geworden zonder dat iemand hem ooit gezien heeft. Maddox (Shields) vindt dat de schooldirectie aangevochten moet worden en begint een campagne met muurkranten. Hij wordt met zijn helpers nimmer betrapt. Tenslotte willen ze de examenopgaven bemachtigen. Ondertussen zijn we het nodige te weten gekomen over het reilen en zeilen op New Port South en kennen we de leerlingen en de leraren, maar je vraagt je in goeden gemoede af waar het scenario van van James Hughes precies naartoe leidt. Had hij Lenin in zijn hoofd of was Maddox eenvoudigweg het slachtoffer geworden van grootsheidswaanzin na het lezen van Lord of the Flies? Het spel is niet meer en niet minder dan wat je van een high school film mag verwachten. De jonge rolverdeling past aardig bij de leeftijd die ze moeten spelen, terwijl het onderwijzende personeel er wat stijfjes uitziet. Regiedebuut van Cooper, die in het filmvak zijn sporen verdiende met het maken van de lettering voor de aftiteling. Het camerawerk is van Juan Ruiz Anchía.

credits

Regie:
Kyle Cooper
Cast:
Todd Field, Will Estes, Blake Shields, Kevin Christy, Melissa George, Raymond J. Barry, Gabriel Mann, Brad Eric Johnson, Nick Sandow, Michael Shannon, Rusty De Wees, Justin Essenpreis, Dahlia Salem
Productie:
John Hughes, Billy Higgins
Camera:
Juan Ruiz Anchía
Jaar:
2001
Alt. titels:
Untitled John Hughes Project
Genres:
Thriller, Horror, Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, High school horror, Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

New Port South (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken