Verenigde Staten 2002. Actiefilm van Eric Norris. Met o.a. Chuck Norris, Judson Mills, Jennifer Tung, Robert Urich en Philip Casnoff.

VPRO Cinema

De tweede aflevering in de reeks van THE PRESIDENT`S MAN (2000). Joshua wordt ook hier weer door Norris gespeeld, maar de rol van Deke Slater is nu ingevuld door Mills. Joshua heeft een half-Vietnamese dochter Que (Tung). De kijker hoopt op een romance tussen Deke en Que, maar Abdul Rachid (Swetow, die niet geheel ontoevallig doet denken aan Osama Bin Laden) gooit roet in het eten. Hij wordt gezocht voor de mislukte aanslag op het WTC uit de beginjaren 1990, en men weet dat hij een ambassade in Afrika heeft opgeblazen en een Amerikaans marineschip in de Golf bijna tot zinken heeft gebracht. Er komt informatie dat hij een kernbom bemachtigd heeft, waarmee hij een Amerikaanse stad wil vernietigen. De Amerikaanse president Adam Mayfield (nu gespeeld door Urich) wordt omringd door incompetente lieden zoals generaal Gates (Barry), de stafchef, en Carter McLain (Flannery), de directeur van de CIA. Er is maar [KA1]en[KA1]en team dat soelaas kan brengen... Joshua McCord wordt opgetrommeld en hij gaat met Deke en Que de zaak regelen. Het soms onbedoeld grappige scenario van John Lansing en Bruce Cervi naar de personages van Bob Gookin is voorspelbaar zonder dat wij de afloop zullen prijsgeven. Het steunt op ontploffingen en schietpartijen die onze houterig spelende helden ongedeerd laten en het is zeer spaarzaam met dialogen zodat geen enkele rol door de mand hoeft te vallen, vooral de aardig ogende Tung niet. Zelfs voor de meest fervente actiefan is dit te gortig, hoewel hij zal moeten toegeven dat Aaron en Chuck Norris, die deze film produceerden zeer actuele gebeurtenissen hebben omgebouwd tot fiction. Het camerawerk is van Rick Anderson. Na de laffe aanval op het WTC van september 2001 snel omgedoopt tot THE PRESIDENT`S MAN (2): GROUND ZERO.

credits

Regie:
Eric Norris
Cast:
Chuck Norris, Judson Mills, Jennifer Tung, Robert Urich, Philip Casnoff, Roxanne Hart, Joel Swetow, Alex Dodd, Thom Barry, Bruce Nozick, Maz Jobrani, Kay Bailey Hutchison, Chino Binamo, Dameon Clarke, Dan Flannery, Jeff Grays, Sean Hennigan, Jim Huston, Brett Rice, Jordan Wall, Jack Watkins
Productie:
Chuck Norris, Aaron Norris, Garry A. Brown, Leslie Stout Glennon, Mike Elias
Camera:
Rick Anderson
Muziek:
Kevin Kiner
Jaar:
2002
Alt. titels:
President's Man: A Line in the Sand, The, Line in the Sand, A, President`s Man (2): Ground Zero, The
Genres:
Actiefilm, Thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen