Duitsland 2004. Misdaad van Friedemann Fromm. Met o.a. Ulrich Pleitgen, Jürgen Tonkel, Oliver K. Wnuk, Oliver Bäßler en Saskia Vester.

VPRO Cinema

Op de Elbe drijft een brandend zeilschip in de richting van de open zee. Het lijkt wel op een begrafenisritueel. Aan boord bevindt zich echter het stoffelijke overschot van Wolfgang Kranach, een leraar van een middelbare school. K3 wordt erbij gehaald en Matthias Sander (Pleitgen) concludeert dat het om moord gaat en begint een onderzoek. Kranach die met zijn leerlingen aan een Vikingschip bouwde, blijkt betrokken geweest te zijn bij een serie inbraken, die door zijn leerlingen werden gepleegd. Dit blijkt een dwaalspoor en de moord heeft eerder te maken met de jonge weduwe Alena (Tonke), die warme belangstelling genoot van haar zwager Kurt Schmidt (Merten) en diens zoon Jens (Topol), die op zijn beurt een van Wolfgangs leerlingen was en te maken had met de inbraken. Zoals gebruikelijk bevindt de dader zich in kleine kring. Het scenario van Peter Petersen loopt niet over van nieuwe ideeën, maar veel wordt goed gemaakt door de moordende routine van het team - het stelt fans weer volledig gerust. Het camerawerk is van Jo Heim.

credits

Regie:
Friedemann Fromm
Cast:
Ulrich Pleitgen, Jürgen Tonkel, Oliver K. Wnuk, Oliver Bäßler, Saskia Vester, Thorsten Merten, Adrian Topol, Laura Tonke, Tobias Pippig, Massud Mokamel, Bo Hansen
Productie:
Verena Kulenkampff, Catharina Junk
Camera:
Jo Heim
Muziek:
Edward Harris
Jaar:
2004
Alt. titels:
Kripo Hamburg: Porzellan, Porzellan
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen