Verenigde Staten 1999. Drama van Agnieszka Holland. Met o.a. Ed Harris, Anne Heche, Armin Mueller-Stahl, Charles Haid en Michael Rispoli.

VPRO Cinema

Als het gaat om religieuze speelfilms lijkt er weinig te zitten tussen kwijlerige devotie en opzichtige sensatie waarin het draait om bloederige special effects en door de duivel bezeten personages. Dit ingetogen drama is in ieder geval geen van beide. De katholieke kerk heeft een priester in dienst die onderzoek doet naar moderne wonderen. De meeste gebeurtenissen moeten naar het rijk der fabelen worden verwezen, vandaar dat de verontwaardigde gelovigen de priester 'the miracle killer' hebben genoemd, maar nu lijkt hij in Chicago een echte heilige te hebben gevonden. Zoals altijd in de films van Holland is de filmmaakster ook hier voornamelijk geïnteresseerd in het emotionele leven van haar personages. Ze zet de priester (prima vertolkt door Harris) neer als een gekweld man: hij worstelt met zijn geloof en het celibaat. Holland laat de kijker uiteindelijk zelf oordelen of wonderen vandaag de dag nog bestaan.

credits

Regie:
Agnieszka Holland
Cast:
Ed Harris, Anne Heche, Armin Mueller-Stahl, Charles Haid, Michael Rispoli, James Gallanders, Jean-Louis Roux, Ken James, Caterina Scorsone, Barbara Sukowa, Bob Jarvis, Ned Vukovic, Jade Smith, Monique Mojica
Scenario:
Richard Vetere, John Romano
Productie:
Fred Fuchs, Steven Haft, Elie Samaha
Camera:
Jerzy Zielinski
Muziek:
Jan A.P. Kaczmarek
Montage:
David Siegel
Jaar:
1999
Alt. titels:
Third Miracle, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Religieuze film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Third Miracle (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken