Comédie de l'innocence

2000, Raoul Ruiz, 100 minuten

Frankrijk 2000. Komedie van Raoul Ruiz. Met o.a. Isabelle Huppert, Jeanne Balibar, Charles Berling, Edith Scob en Nils Hugon.

VPRO Cinema

Kort na zijn negende verjaardag zegt Camille (Hugon) tegen zijn moeder Ariane (Huppert) dat hij Paul heet en dat zijn echte moeder Isabella (Balibar) is. Ariane hoort hiervan op en laat zich door haar zoon meeslepen dwars door Parijs, waar ze in een minder fraai stadsdeel op een woonboot de chaotische Isabella aantreffen. Ze heeft twee jaar geleden haar kind verloren - hij is verdronken - en hij heette inderdaad Paul. Verrast en ge[KA3]intrigeerd laat Ariane Isabella bij zich intrekken, waarna een strijd om het kind tussen de twee moeders ontbrandt. Camille had zich tot die tijd vermaakt met een onbestaanbare vriend Alexandre en een videocamera, die nu een rol spelen als zijn oom Serge (Berling), een psychiater, hem gaat onderzoeken. In de slaapkamer van Ariane hangt een antieke afbeelding van koning Solomon die op het punt staat zijn oordeel te vellen. Veel pseudo-psychologie, weinig suspense en stijf spel van Huppert. De 36ste film van de in Chili geboren en naar Frankrijk uitgeweken Ruiz, die zich behoorlijk uitleeft en noch Alfred Hitchcock noch Luis Bu[KA6]nuel is. Hij heeft zich bediend van inmiddels versleten methodieken (de film-in-de-film door de videocamera, muziek enz.). In het weinig terzake doende subplot zien we de dobbelstenen gooiende, curieuze au pair H[KA1]el[KA2]ene (De Clermont-Tonnerre, de dochter van de producenten Antoine en Martine) en Isabella`s buurvrouw (Scob) met een giftige tong. Het scenario met een gekunsteld einde is van regisseur Ruiz en François Dumas naar de roman Il figlio di due madre van Massimo Bontempelli. Het camerawerk is van Jacques Bouquin. Met ruim 81.000 bezoekers in Frankrijk beslist geen succes en met dertienduizend in Spanje een flop. Dolby SR. Ook bekend als FILS DE DEUX MÈRES OU COMÉDIE DE L'INNOCENCE.

credits

Regie:
Raoul Ruiz
Cast:
Isabelle Huppert, Jeanne Balibar, Charles Berling, Edith Scob, Nils Hugon, Laure De Clermont-Tonnerre, Denis Podalydès, Chantal Bronner, Bruno Marengo, Nicolas De la Baume, Jean-Louis Crinon, Valérie Schatz, Emmanuel Clarke, Alice Souverain
Productie:
Antoine de Clermont-Tonnerre, Martine de Clermont-Tonnerre
Camera:
Jacques Bouquin
Schrijver:
Massimo Bontempelli
Jaar:
2000
Alt. titels:
Fils de deux mères ou Comédie de l'innocence, Son of Two Mothers or the Comedy of Innocence
Genres:
Komedie, Thriller, Horror, Fantasy
Trefwoorden:
Tragikomedie, Fantasy, Occultisme
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Comédie de l'innocence (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer