Denemarken 2001. Komedie van Cæcilia Holbek Trier en Philip Zandén. Met o.a. Marie Katrine Rasch, Ninna Assentoft Rasmussen, Bodul Udsen, Per Oscarsson en Bodil Jørgensen.

VPRO Cinema

De elf-jarige Anjelica (Rasmussen) en haar negen-jarige zusje Lone (Rasch) uit Kopenhagen worden door hun ouders voor de zomervakantie naar de boerderij van het bejaarde echtpaar Hortensia (Udsen) en Rasmus (Oscarsson) gestuurd. Aanvankelijk hebben onze stadsmusjes behoorlijk de dood in om bij zulke ouderwetse mensen op het platteland te moeten verblijven. Hortensia en Rasmus fronsen de wenkbrauwen, maar zij laten niet merken dat zij de zusjes arrogante kwalletjes vinden. Geleidelijk breekt het ijs en is iedereen aan elkaar gewend. Sterker nog, de kinderen scheppen groot genoegen in het verzorgen van de dieren en gaan het landleven waarderen. Dan komen er boze familieleden van hun gastheer en gastvrouw, die het bejaarde paar in een bejaardentehuis proberen te stoppen om zich alvast meester te maken van de erfenis. Ze hebben echter buiten de waard gerekend met de twee stadsjoffertjes, die de nodige listen bedenken en slimme streken uithalen. Spel en regie zijn naar behoren, maar het soms grappige scenario van regisseuse Holbek Trier is weinig origineel. Het camerawerk is van Morten Bruus. In eigen land werd de film redelijk gewaardeerd: hij trok bijna zeventigduizend bezoekers naar de bioscoop.

credits

Regie:
Cæcilia Holbek Trier, Philip Zandén
Cast:
Marie Katrine Rasch, Ninna Assentoft Rasmussen, Bodul Udsen, Per Oscarsson, Bodil Jørgensen, Claus Strandberg, Mikkel Aas Mortensen, Tammi Ø st, Christina Meyer, Kurt Ravig, Dick Kaysø, Prillo
Productie:
Nina Crone, Anita Oxburgh
Camera:
Morten Bruus
Muziek:
Joachim Holbek
Jaar:
2001
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Tragikomedie, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Denemarken

op televisie
0 uitzendingen

Send mere slik (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken